En dan eindelijk . . . De Mastenbroek Marathon

Ieder jaar organiseert de Zwolse roeivereniging de Mastenbroek Marathon rond Zwolle. Een tocht van ruim 50 km vanuit Zwolle over IJssel naar Kampen, via het Ganzendiep naar Genemuiden en Zwartsluis en vervolgens via het Zwarte water naar Hasselt en Zwolle.

En hoezo dan eindelijk? Aangezien de tocht meestal in het zelfde weekend valt als onze IJsselregatta, nemen wij zelden deel aan deze marathon. Echter, dit jaar vielen beide evenementen in verschillende weekenden, dus eindelijk konden wij als Daventria meedoen aan de Mastenbroek Marathon.

Vanuit onze marathonpoule (bestaat inmiddels uit 17 mensen, meld je aan!) hebben we een team samengesteld bestaande uit Jan Hoogendoorn, Maria Lamers, Claudia Kooke, Niels Meijerink en Maurice van den Broek om in deze mix-samenstelling de marathon te roeien. Mooie bijkomstigheid was het oproeien naar Zutphen voor de IJsselregatta zodat we aan elkaar konden “wennen”.

Zaterdag 16 september was het zover. Een druiligere ochtend met regen, maar gaandeweg de dag werd het droger met heel soms een waterig zonnetje en toch ook nog behoorlijk wat wind (die je in een polder altijd tegen lijkt te hebben…). Na het schutten in Zwolle konden we er vol tegen aan op de IJssel naar Kampen over ruim 15 km. In Kampen werden we wederom geschut en bij de Kamper vereniging onthaalt op koffie en koek, heerlijk (dat is ook de charme van het marathon roeien). De 2e etappe van ruim 30 km liep over het Ganzendiep en het Zwarte water terug naar Zwolle. Wat een schitterend mooi stuk om te roeien. Na deze ruim 45 km werden wij geklokt op een netto tijd van 4:21, een 3e plaats in ons mix klassement (slechts 20 secenden langer dan de 2e plaats). Een mooi resultaat voor een ploeg die slechts 1 keer eerder met elkaar geroeid heeft. Iedereen was erg tevreden en blij, iets wat absoluut voor herhaling vatbaar is in een andere marathon.

Bijgaand nog een paar foto’s. Voor de oplettende kijker, onze gele Vermeer komt ook voorbij. Deze boot was gehuurd door roeivereniging de Hunze uit Groningen. Wel een beetje vreemd gezicht onze eigen boot op het water tegen te komen met een andere bemanning.

Mocht je geënthousiasmeerd geworden zijn voor het marathon roeien, meld je dan aan voor de poule via de website (http://daventria.com/2017-05-19/inschrijfformulier-marathonroeien).

 

Voorbereiding in het botenhuis van de Zwolsche.

Daar gaat de Vermeer.

De ploeg "Zwolsche-Laak-Eem", de uiteindelijke winnaar, valt niet te kloppen.


Snelheidsverloop tijdens de tocht.