Daventria blikt op de Bosbaan

Met gezonde wedstrijdspanning togen afgelopen weekend een tiental Daventrianen naar de Amsterdam International Masters, een boord-aan-boordwedstrijd op de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. De wedstrijd had dit jaar de vorm van een tweekamp over 500 en 1.000 meter voor kleine nummers (skiffs en tweetjes) en 1.000 en 2.000 meter voor grote nummers (vieren en achten).



De weersomstandigheden vielen mee; jammer was wel de matige bezetting van de velden, misschien onder andere vanwege de vakantie. In combinaties met Weesp, de Alkmaarsche, Vada en Amycus of puur als Daventria schoten zwart-gele pakjes uit de start – driekwart-half-half-driekwart-heel – zo recht mogelijk tussen de balletjes door, vanaf haal 1 voorliggend of tot de laatste haal vechtend om de eerste of tweede plaats. Na lange achtervolgingsraces is zo’n korte-baanwedstrijd wel even wennen: het klosje (om alle boten op een lijn te leggen), de felle start, het zuur in de benen. Maar mooi om zo zij-aan-zij met de tegenstanders te varen en natuurlijk helemaal als je er dan op het erevlot uit mag.

De Witteveen en Bos-acht (met onder andere Ruud, Marloes, Leonie en invaller Karin), de dames-vier-met (Charlotte, Krista, Manga en Annelies met stuur Martin), Hans Hummelink in zijn skiff, Yvonne (met Anneloes van de Alkmaarsche) en Marjolein (met Marieke van Vada) keerden met vaantjes en blikken huiswaarts. De andere deelnemers hebben ongetwijfeld weer wat puntjes om aan te werken en zien we wellicht op een volgende Masterswedstrijd in Rotterdam of Kopenhagen met extra honger naar blik weer aan de start.