Nieuw afschrijfsysteem: Eén wachtwoord zou genoeg moeten zijn!

Daventria maakt voor ledenadministratie en activiteiten al enige tijd gebruik van het programma e-captain. Onder Daventrianen ook wel bekend als 'Mijn Daventria'. Daarnaast maken we ook al vele jaren gebruik van het afschrijfsysteem van MyFleet. Vanwege het feit dat dit twee verschillende platformen zijn die niet onderling communiceren, hebben de leden sinds kort twee inlognamen en twee wachtwoorden nodig.

Het ledenadministratieprogramma e-captain heeft ook een module voor het afschrijven van boten. Deze software is het afgelopen jaar dusdanig doorontwikkeld dat onze belangrijkste voorwaarden en wensen nu ook zijn doorgevoerd. Hierom heeft het bestuur van R&ZV Daventria besloten dat we begin april over zullen gaan naar de afschrijfmodule van e-captain.

Allereerst het slechte nieuws. Hoewel het nieuwe systeem niet veel afwijkt van het huidige, zal het afschrijven begin april anders gaan worden. Hier zullen we allemaal aan moeten wennen. Nu het goede nieuws! We hebben binnenkort allemaal nog maar één wachtwoord nodig voor onze toegang tot het afschrijfsysteem, onze inschrijvingen en het ledenforum. Een bijkomend voordeel is dat de jaarlijkse licentie bij e-captain ruim een roeiriem per jaar goedkoper is dan de huidige combinatie van twee programma’s. Bijkomend voordeel is dat we voortaan nog maar één systeem in de lucht hoeven te houden en te voorzien van de juiste informatie over onze leden en boten.

Nog een voordeel is dat we een goede aanleiding hebben om weer eens na te denken over de manier waarop we de boten afschrijven en gebruiken. Ik wil de gebruikers daarom vragen om suggesties voor aanpassing of verbetering van de werkwijze rond afschrijven bij mij te melden (mail naar ecaptain@daventria.com). Het kan zijn dat we de komende maand nog één of meer vragen over de implementatie van het afschrijfsysteem in e-captain aan de leden voorleggen.

Voordat de implementatie live gaat bij Daventria zijn we eerst in een testomgeving aan het proefdraaien. Als je zin hebt om te helpen met het testen van het systeem laat dat dan even per mail weten. Ik kan niet garanderen dat het gaat lukken om alle suggesties die we ontvangen te realiseren. Wel kan ik beloven dat we gaan kijken wat mogelijk is om zoveel mogelijk verbeteringen direct bij de implementatie van het nieuwe afschrijfsysteem mee te nemen.

Tot slot is het de bedoeling dat het nieuwe systeem zo geïmplementeerd wordt dat het voor de meeste leden goed begrijpelijk is. Mocht blijken dat er toch nog behoefte is aan nadere instructie over het systeem dan gaan we daar iets voor regelen.

Hans Meijer beheerder e-captain
ecaptain@daventria.com