Zweten in de zaal

Als in oktober de dagen snel korter worden en het roeiseizoen zijn einde nadert, begint de wekelijkse zaaltraining in het gymlokaal aan het Vlier... Zo’n vijftien Daventrianen werken zich op woensdagavond een uur lang in het zweet, dit jaar onder enthousiaste leiding van Gilles Rattink. Het uur ervoor leeft een tiental jeugdleden zich uit op de oefeningen die Gilles ze voorschotelt.

We maken koppeltjes voor de circuittraining, Gilles geeft uitleg bij de oefeningen en even later zijn we met zijn allen met rode hoofden dapper druk op matjes met allerlei oefeningen die je benen, buik en met name je ‘core’ sterker maken. Originele en intensieve oefeningen met attributen zitten erbij: buikspieren trainen met een skateboard, rennen onder weerstand met aan elkaar geknoopte binnenbanden, armen trainen met een tonnetje met zand... Dit helpt allemaal om beter en harder te kunnen varen. Met dit doel voor ogen volbrengen we vol overgave alle oefeningen van het circuit.

Na de eerste circuitronde krijgen we een intermezzo: een pittige oefening die 3 minuten duurt! Als het te zwaar wordt mag je een alternatieve oefening pakken. Een enkeling houdt de eerste oefening 3 minuten vol, spierpijn verzekerd. Vervolgens doen we een tweede rondje circuit. Het uur vliegt zo voorbij.

Om de vier/vijf weken bedenkt Gilles een nieuw circuit, dat inspireert en is leuk voor de variatie.
De zaaltraining gaat door tot eind maart, dan kunnen weer ’s avonds het water op. Bovendien hebben we voldoende kracht in de spieren opgebouwd om met frisse moed het wedstrijdseizoen in te gaan…