Jeugdwedstrijden op de hank

Zondagmorgen 26 april om 8 uur werden de eerste boeien te water gelaten om de wedstrijdbaan voor de jeugd uit te zetten in de hank. Een kleine 200 jeugdleden in de leeftijd van ongeveer 12 tot 18 jaar van 9 verschillende verenigingen uit de regio Noord-Oost Nederland gaan met elkaar de strijd aan in de skiff, de twee en de C-vier.

Om half elf klinkt het eerste startsignaal en zijn de wedstrijden een feit. De roeiers en roeisters worden door hun supporters vanaf het mooiste terras van Deventer aangemoedigd. Dan snel naar het vlot, uitstappen en de volgende ploeg het water op, op weg naar de start. En dat gaat zo door tot half zeven 's avonds.

De sfeer is goed, het weer laat zich van zijn beste kant zien, gelukkig weinig regen en een windje mee, er is volop eten en drinken te krijgen bij de bar: pannenkoeken, ballen gehakt, broodje worst, heerlijke soep en verrukkelijke taart.

Er klinkende lovende woorden van de bezoekende verenigingen. 'Natuurlijk, alle begin is lastig, maar de organisatie was goed. We komen graag volgend jaar weer terug en dan gaat het vast weer beter.'

Natuurlijk dank aan alle vrijwilligers die deze dag geholpen hebben om alles in goede banen te leiden: tijdwaarneming, alle hulp bij de start en finish, de vlothond en ieder die daar geholpen heeft, alle mensen achter de bar en in de keuken en zeker de jeugdcommissie die het initiatief voor deze wedstrijden heeft genomen.
Wat heerlijk dat we in dit mooie grote botenhuis met het stroomvrij water in de hank nu deze wedstrijden kunnen organiseren!

Foto's: Daventria in Beeld