Stormachtig Brugge met mooie resultaten

Het is vrijdagavond 27 februari 2015, 7 over 7 en de botenwagen van Daventria arriveert bij de roeivereniging van Brugge. Een tractor zorgt ervoor dat de Radboud en de Libra een veilig plekje krijgen in de “Botenwei”. Aansluitend een gastvrije ontvangst en een heerlijk diner voor Yvonne en Sandra.

We hebben het over de Internationale Brugge bootrace. Deze vond het afgelopen weekend plaats aan het Waggelwater! Italianen, Ieren, Duitsers, Belgen, Nederlanders, Fransen en Engelsen waren van de partij. Dat kun je wel zeggen; “ Stormachtig, metershoge golven, droog, 6 graden, en een roeiregatta in een gegraven kanaal met betonnen wanden aan zee met praktisch geen beschutting. “ Voor de ervaren getrainde IJsselroeisters Yvonne en roeigenoten was dit toch wel een enorme uitdaging.

Op zaterdag startte Sandra op 6 en Yvonne op 5 in de Dutchie 8+. Een groep dames van de Alkmaarse, de Helling, Rijnland, Tromp en Daventria die graag samen varen. Met windkracht 5 zijn de golven net te doen en strak gelijk in een mooi tempo roeien de dames naar de finish. En wat blijkt; een blik en als complete verrassing een glazen Trofee. De Trofee als beloning dat de Dutchie 8+  overall de snelste Master 8+ is (heren, dames, mix).

Dat het nog harder kan waaien blijkt zondag. Om 10:00 is het Sandra gelukt de start te bereiken bij windkracht 6-7. Worstelend met de waterelementen. Het is met recht “Waggelwater” te noemen. Verschillende boten hozen nog even bij de start (blikjes, schoenen, bidons, shirts bieden uitkomst) en gaan van start. Turbo aan en roeien maar. Links en rechts nog heren skiffs en tweezonders inhalend, een mooie race. Aansluitend de Dutchie vier met Sandra aan de stuurtouwtjes en Yvonne op twee.  Het golft nog lekker door. Dat Daventria power heeft blijkt. Sandra als de snelste skiffeuze en de damesvier als de snelste vier. Dus de blikkenregen ging door. Uit het overall Master klassement van zondag blijkt (aan de hand van correctiefactoren):

  1. Dutchie vier (beloond met een blauwe beker)
  2. Sandra in de skiff
  3. Frans Göbel in de skiff

Ofwel een mooi Nederlands feestje bij de gastvrije zuiderburen. De rest had het nakijken. Voor herhaling vatbaar.