Volg de nationale roeiselectie op weg naar de Olympische Spelen

De Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is het programma Roeifans gestart. Op de site www.roeifans.nl kan heel Nederland Roeifan worden. Daar volgen de fans de nationale roeiselectie tot en met de Olympische Spelen / Paralympische Spelen op de voet! Via dit platform hebben fans toegang tot exclusieve content. De roeiers maken videodagboeken die worden aangevuld met items vanuit RoeiTv, #roeifans-twitterfeeds vanuit de Twitteraccounts van de roeiers en informatie vanuit de sites van de stichting Holland 8 en Stichting vrouwen 8. Via www.roeifans.nl krijg je een uniek inkijkje in de topsport en leef je mee met de roeiers en hun olympische droom.

Verhalen
Roeifans wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor AEGON in samenwerking met DSM en wordt ondersteund door Oranjewoud. De sponsors helpen de KNRB bij haar missie om de prachtige sport roeien in al haar facetten onder de aandacht te brengen van een breder Nederlands publiek. In het Roeifans-project staan de verhalen van de olympische roeiers en hun ambitie centraal. Verhalen die verteld worden door de toproeiers zelf met hun flipcams tijdens trainingen, kwalificaties of op andere momenten. Maar de Spelen en de topsport staan natuurlijk centraal voor de roeiers. Ook www.Roei.tv volgt de roeiers en doet hier verslag van.

 

Crowdsponsoring
Eén van de doelstellingen van de KNRB is de roeisport te promoten. In 2012 geven de Olympische Spelen de roeisport een uitgelezen kans om meer onder de aandacht te raken van een breder publiek. Roeifans.nl maakt gebruik van de kracht van social media. Op die manier wil de KNRB ook via crowdsponsoring geld inzamelen voor extra topsportfaciliteiten en voor talentontwikkeling. Roeifans kunnen voor een bedrag van €20,12 (minder is ook mogelijk) de olympische roeiploegen en de Nederlandse roeitalenten steunen. Roeifans die €20,12 doneren ontvangen een roeifanpakket met o.a. het KNRB olympische roei-abonnement op de Telegraaf, de olympische editie van het blad Roeien van de KNRB en €20,12 korting op een vliegticket naar London. Daarnaast maken fans kans op unieke prijzen zoals een reis naar Londen of een roeiclinic met de nationale roeiselectie. Via de site, de nieuwsbrief en social media word je op de hoogte gehouden van de verschillende trekkingen van de prijzen en zijn alle ervaringen van de olympische roeiers te volgen. Daarnaast zullen ook op Telesport.nl de ervaringen van de roeiers te volgen zijn.

Heel hartelijk bedankt namens de roeiers, de KNRB en www.roeifans.nl,
Nanda Slangen