Verslag jeugdwedstrijden RIC

De jeugdwedstrijden bij RIC Amsterdam waren druk bezocht dit jaar met ruim 175 ploegen. Na de afgelasting vorig jaar vanwege sterke wind ging het roeien er dit jaar zeer soepel met slechts wat flinke golven. Ondanks enkele omleidingsbordjes naar een parkeerplek wisten we ruim op tijd het inmiddels flink opgeknapte clubhuis van RIC te bereiken, met aan boord zes Daventriaanse jeugdleden.


Jongens, meiden en mix ploegen van 10 tot 14 jaar deden in skiff, 2x en C4*  hun uiterste best om de roeibaan van 250 meter als eerste over te varen, liefst in een rechte lijn. Het goede nieuws is dat meer dan de helft van al die helden daadwerkelijk als eerste over de finish ging. Minder goed ging het een enkeling af die via de oproeibaan, de baan van de tegenstander, of recht door een stalen boei heen wilde. Helaas was onze Davy (J11 1x) een van die ongelukkigen die in de oproeibaan ook nog eens een oproeiende skiffeur tegenover zich vond en daardoor de finish iets later passeerde.
 
Terwijl de dienst parkeerbeheer een bijna geslaagde poging deed om onze thuisreis ernstig te belemmeren startten Nick, Davy, Luc, Quinten en stuur Bram in de C4x en kwamen in hun heat heel netjes als eerste over de streep. De snoek die bij Davy bijna het ijzerwerk uit zijn gebit verwijderde was fors maar er werd toch goed opgepakt. Niet veel later was de voetbaltafel -met geel/zwarte poppetjes - weer favoriet en de pijn vergeten.
 
Een bronzen blik –wat een zware joekels delen ze uit bij RIC- was er voor Rosa en Luc in de Mix2x, een veld met 6 ploegen waarbij gezegd moet worden dat Rosa in ditzelfde veld ook met Bram uitkwam. Dat heet je kansen vergroten. In de J14 skiff met 19 deelnemers startten Bram, Nick en Quinten, waarbij Quinten een goede 7e plaats wist te bereiken.

Bram en Rosa

DavyLuc, Rosa en Bram

Nick (slag), Davy, Luc, Quinten en Bram (stuur)