Uitbreiding en Verplaatsing: De volgorde is veranderd!

De werkzaamheden van Ruimte voor de Rivier lopen vertraging op en dat heeft consequenties voor ons. We gaan op onze huidige plek verbouwen en uitbreiden. Als het nieuwe botenhuis gereed is gaan we naar de nieuwe locatie.

Dat betekent het volgende.
5 mei start de aannemer met de werkzaamheden en uiterlijk 1 september is de oplevering. Al is het botenhuis dan misschien nog niet helemaal tiptop afgewerkt en ingericht, we hebben tijdens het lustrum en de IJsselregatta een vernieuwd botenhuis.

We moeten dus ook eerder aan de slag met de ontruiming, het demonteerwerk en de andere klussen die moeten gebeuren voor de aannemer aan het werk kan.

Vanaf het weekend van 12 april is het werk in uitvoering op het botenhuis. De commissie Verplaatsing en Uitbreiding (we houden de naam toch maar in deze volgorde) is het ontruimings- en sloopplan momenteel aan het fijnslijpen. De Verenigingscoördinatoren gaan binnenkort iedereen aan zijn jasje trekken om de klustoezeggingen waar te maken. Misschien doen ze ook, deels, weer open oproepen voor al dan niet specifieke klussen; nu het tijdplan zo gewijzigd is kan dat met beschikbaarheid ook zo zijn.

De insteek blijft om met een beperkte vloot door te roeien. Waar en hoe is nog niet helemaal helder. Het plan om vanaf de Stobbenweerd te kunnen roeien is nog voorwerp van onderzoek. Omdat Ruimte voor de Rivier onvoldoende vordert met het maken van de nieuwe hank kan dat plan niet onverkort uitgevoerd, we hopen wel gedeeltelijk. Daarnaast worden andere mogelijkheden, ook op andere plekken, onderzocht.

Via de site en de Joleenmail zullen we geregeld informatie blijven geven.