Speciale Algemene Ledenvergadering op 1 juli 2011

Het bestuur van de Roei- en Zeilvereniging Daventria kondigt een speciale Algemene Ledenvergadering aan voor vrijdag 1 juli 2011 om 20.00 uur in het Salon van ons botenhuis aan de Rembrandtkade te Deventer. Centraal op de agenda staat het besluit tot fusie met de Vereniging Roeiaccomodatie Deventer.

De ledenvergadering van 25 maart 2011 heeft ingestemd met het voornemen van het bestuur om de fusie formeel voor te bereiden. De ledenvergadering heeft toen ook ingestemd met het voornemen gelijktijdig de statuten te moderniseren. Een statutenwijziging is nodig om de regels toe te voegen die de Roeibond voorschrijft over doping. Na overleg met de notaris is besloten om deze modernisering van de statuten uit te stellen. Het is niet toegestaan dat in een fusieproces onduidelijkheid bestaat over de inhoud van de statuten na fusie. Daarmee zou het onmogelijk zijn voor de Algemene Ledenvergadering om discussie te voeren over de bestuursvoorstellen tot modernisering van de statuten. Op grond hiervan heeft het bestuur de modernisering van de statuten verschoven naar een later tijdstip, vermoedelijk de najaarsvergadering.

De fusie vormt de kern van de vergadering. Voor geldige besluitvorming is het nodig dat tenminste 2/3 van het aantal geldig uitgebrachte stemmen voor stemt in een vergadering waarin tenminste 2/3 van de stemgerechtigden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Volmachten zijn toegestaan. Als niet 2/3 van de stemgerechtigden aanwezig is (maar wel 2/3 van het aantal geldig uitgebrachte stemmen heeft ingestemd) volgt binnen vier weken een volgende vergadering, waarin wederom met 2/3 meerderheid moet worden besloten, dan echter ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigden. Het bestuur houdt rekening met een tweede vergadering op zaterdag 16 juli om 12.00 uur ‘s middags.

De agenda van de speciale Algemene Ledenvergadering luidt:

  1. Opening
  2. Bestuursverkiezing: de secretaris Jessica Anschütz zal uit het bestuur treden. Het bestuur draagt Maria Lamers voor als opvolger1 .
  3. Mededelingen en ingekomen stukken
  4. Notulen van de ALV van 25 maart 2011
  5. Voorstel tot wijziging van de statuten in verband met de fusie
  6. Voorstel tot fusie
  7. Wat verder ter tafel komt
  8. Rondvraag
  9. Sluiting


De stukken behorende bij de vergadering bestaan uit:

  • Notulen ALV 25 maart (agendapunt 4)
  • Voorstel tot wijziging van de statuten (agendapunt 5)
  • Voorstel tot fusie (agendapunt 6)
    • Toelichting op het agendapunt
    • ‘Voorstel tot fusie’ van de besturen van beide fuserende verenigingen
    • Toelichting op dit ‘voorstel tot fusie’

Deze stukken zijn zo spoedig mogelijk en uiterlijk vijf dagen voor de vergadering beschikbaar in het Salon. De openbare kennisgeving van de fusie is op 9 juni 2011 gedaan in het dagblad Trouw. Het ‘voorstel tot fusie’ ligt –samen met het financieel verslag van de afgelopen drie jaar- gedurende een maand in de bestuurskamer van ons botenhuis ter inzage.
 


1 Namen van tegenkandidaten dienen uiterlijk 48 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk bij de secretaris te worden ingediend. De voordracht moet door de kandidaat en tenminste 10 stemgerechtigde leden zijn ondertekend.