Roely Szekeres is verenigingswerker 2012



Tijdens de druk bezochte Nieuwjaarbijeenkomst op 13 januari 2013 is Roely Szekeres verenigingswerker 2012 geworden. Zij fungeert als ‘gastvrouw’ van de vereniging. Bescheiden, altijd aanwezig, met iedereen op goede voet en zorgzaam voor allen.


Ze neemt nieuwe initiatieven zoals een taartenactie voor de uitbreiding van het botenhuis. Samen met haar man Karoly stelde ze vorig jaar spontaan haar huis beschikbaar voor de nieuwjaarsreceptie toen het water hoog aan onze lippen stond. Ze verdient als lid van de Barcie aardig wat geld voor de vereniging. Zij kreeg terecht een uitgebreid applaus.

Voor de verenigingswerker 2012 waren vrijwel alleen vrouwen genomineerd. De nominaties hadden bijna allemaal– maar zeker niet alleen - met geld te maken. Naast Roely waren genomineerd:

  • Corrie van Wingerden: is al jaren zeer succesvol fondsenwerver voor de vereniging met jaarlijks forse inkomsten door advertenties in de Bellnote.

  • Claudia Kooke is multi-inzetbaar, zoals blijkt uit de combinatie van voorzitter van de barcie én actief lid van de materiaalcie. Bovendien zit ze in de groep Serieus Rowing.

  • De Watervietsers: Merel van de Graaff, Alexandra Cohen, Suzan Korste, Rianne Schouten, Susan Lijzenga en Merel Arink zijn niet alleen een leuke ploeg, maar zij hebben in 2012 een werkelijk sublieme invulling gegeven aan het kerstdiner én organiseerden een veiling voor de uitbreiding van het botenhuis.

  • De groep Serieus Rowing ontstond spontaan eind 2012 met Paul Keizer, Ronald van der Aa, Thomas Grave, Jacqueline Stuyt, Anja Wormeester en Claudia Kooke. Zij hebben ingespeeld op het initiatief van Thyro uit Enschede om te roeien voor Serieus Request. In een paar dagen én met een pittige roeitocht haalden zij ruim € 2100 op. Het smaakt naar meer: volgend jaar met een roeitocht Enschede – Leeuwarden (via Deventer). Zij zijn goed in fondsenwerving- dat is ook handig met het oog op de uitbreiding van het botenhuis.


Gerbrand Naeff

PS: Een kleine selectie foto's van zijn hier te vinden.