Robert Duzijn, verenigingswerker 2009

Op de goed bezochte nieuwjaarsborrel op zondagmiddag 3 januari, heeft het bestuur evenals vorige jaren, 5 leden genomineerd als verenigingswerker van het afgelopen jaar. In 2004 is deze ‘prijs’ ingesteld. De verenigingswerkerprijs is ingesteld om het lid dat veelal bescheiden op de achtergrond gevraagd en ongevraagd werk voor Daventria doet, in het zonnetje te zetten. Het gaat om werk voor Daventria dat veelal niet of nauwelijks op valt als het is uitgevoerd, maar wat je goed merkt als het NIET gebeurd. Werk dat moet gebeuren om als vereniging te kunnen blijven roeien.

Het bestuur heeft (op alfabetische volgorde) genomineerd als verenigingswerker 2009:

- Robert Duzijn,
- Guus Kruitwagen,
- Joleen Oonk,
- Anja Timmermans en
- Trea Zeevaart.

Robert Duzijn is lid van onze vereniging vanaf januari 1990 en roeit in de Heeren 8. Robert is al jaren als ‘hoofdredacteur’ de drijvende kracht achter het verenigingsblad van Daventria, de Bell Note. Tevens is Robert één van de schrijvers/redacteuren die heeft bijgedragen aan ons lustrumboek. Daarnaast heeft Robert een zeer actieve bijdrage geleverd aan de Internationale Roeivierdaagse. Robert zijn activiteiten zijn voor Daventria zeer waardevol en een nominatie waard.

Guus Kruitwagen is lid van Daventria sinds juli 2006. Guus is hét voorbeeld van de stille kracht op de achtergrond. Guus heeft het botenhuis in zijn ‘portefeuille’. Al kleine en grote veranderingen, aanpassingen, onderhoud: Guus is er mee bezig. Dit varieert van het organiseren dat de juiste specialist aan de gang kan tot zelf de handen uit de mouwen. Zo heeft Guus bijvoorbeeld de ‘verbetering’ van de bar, extra afwasmachine + nieuwe koelkasten geregeld. Op het eerste gezicht merk je nauwelijks dat er tijd en energie in het onderhoud van het botenhuis wordt gestoken. Het waardevolle verenigingswerk dat Guus verricht, is een nominatie waard.

Joleen Oonk is lid sinds 2001. Joleen is secretaris geweest van Daventria in de jaren 2002 t/m 2005. Op dit moment is Joleen achter de schermen nog altijd zeer actief en betrokken. Ze verzorgt de ledenadministratie, ze verstuurt regelmatig de gele Daventria-mails rond aan de leden. Joleen is ook het aanspreekpunt voor de Daventria kleding: roeipakjes, truien, gele veiligheidsshirts, lustrumshirts, poggies en sokken. Joleen verzorgt niet alleen de distributie van de kleding, ze verzorgt ook de bijbehorende administratie. Tevens is Joleen nog altijd nauw betrokken bij de organisatie van roeiclinics. Kortom, je ziet relatief weinig van Joleen, maar we zouden het wel merken als Joleen met haar activiteiten zou stoppen. Ook voor Joleen een verdiende nominatie.

Anja Timmermans is lid sinds september 2006. Anja is actief roeister bij de 50-fit. Ze is ongelooflijk actief en accuraat met materiaal en organiseert op een prettige wijze de commissie onderhoud en de materiaalavond op dinsdag. Anja stuurt veel, goed en graag. Ze zeurt nooit, en is nooit te beroerd hand en spandiensten te verlenen. Bij het begin van het seizoen had de indoor nog geen trainer: Anja heeft spontaan een aantal trainingen verzorgd naar aanleiding van de oproep op de website. Kortom: Anja is enthousiast, gezellig, relativerend, weet haar omgeving enthousiast te maken en is achter de schermen zeer actief met ons materiaal. Kortom, een nominatie waard.

Trea Zeevaart is lid van Daventria vanaf juni 2005. Trea staat synoniem voor het Carnaval des Bateaux dat zij juni 2009 in het kader van ons lustrum heeft georganiseerd. Naast de vele leden die mee geholpen hebben met het Carnaval des Bateaux, heeft Trea als spil in het web veel tijd en energie in de voorbereiding gestopt. Niet alleen organiseren, overzicht houden is Trea goed af gegaan, ze had ook nog oog voor de financiële kant: ze heeft Eur 3000 aan sponsoring geregeld.
Kortom: Trea staat symbool voor al die leden die ons lustrumjaar tot een groot succes hebben gemaakt.

Alle genomineerden kregen traditiegetrouw een fles wijn overhandigd voor hun verdiensten en tevens werd hen een geel/zwart lintje opgespeld.

Het is duidelijk dat de 5 genomineerden op hun eigen prettige wijze actief voor Daventria zijn en dus van grote waarde zijn voor onze vereniging. Toch kan er maar één van de genomineerden 2009 op de Verenigingswerkersriem naast Hans Hofmeijer, Heleen Janszen, Verena de Knegt, Jeroen Vijge en Henri Arriens komen te staan. Zonder de andere 5 te kort te willen doen, heeft het bestuur Robert Duzijn tot verenigingswerker 2009 benoemd. Robert heeft zich niet alleen afgelopen jaar op een prettige wijze ingezet heeft voor de vereniging, maar doet dit al jaren. Robert heeft zoals het een goed verenigingswerker betaamt, zelf zijn plaatje (met daarin gegraveerd zijn naam en het jaartal 2009) op de riem geschroefd.

Deze riem hangt in de gang, zodat iedereen er dicht langs loopt. Met weer een plaatje erbij straalt de riem steeds beter uit: neem zelf initiatief, de vereniging is ook van jou.

Theo van den Broek
voorzitter