Les Clès du Dix roeit Canal du Midi

Van 15 t/m 20 augustus vond de jaarlijkse Rallye du Canal du Midi plaats. Vele Daventrianen hebben reeds deze 200 km lange tocht van Toulouse naar Bezier geroeid en dit jaar reisde Sleuteltje10 als Les Clès du Dix samen met bijenkoningin Joleen af naar het zuiden van Frankrijk voor deze fantastische roeitocht.

Sleuteltje10Van links naar rechts: Wicher, Joleen, Sjoerd, Guus, Niels, Jurjen en Bregt

Le Rallye du Cana du Midi betekent 5 dagen vroeg op om 's ochtends voor het echt warm wordt een lekker stuk te roeien en daarbij ook de nodige sluizen te passeren. Na een uitgebreide Franse lunch met voldoende wijn en nog meer lekker eten volgt de middagetappe met ruim 30 graden onder een lekker brandend zonnetje.
Op de laatste dag de sprintwedstrijden over 400m en een uitgebreid afscheidsdiner. Na het ruilen van de nodige roeikleding zat het er helaas weer op en werd het tijd om terug te gaan naar Nederland waar de herfst intussen bleek te zijn begonnen.
We kunnen tevreden terugkijken op een mooie week met veel roeien, lekker eten, een mooie 3de plaats en veel nieuwe vrienden tot in Nieuw-Zeeland aan toe!

Een uitgebreid verslag hopen we in de volgende Bellnote te kunnen plaatsen.

Canal