Head blikken en blozen

Op de zondag verroeide lange afstands wedstrijd (8 km) op de Amstel, de Head in de roeiersmond genoemd, heeft Daventria in de ochtend Blik getrokken in het HVG8+ veld. De Koopmansploeg gestuurd door Sandra, had op de weg naar Amsterdam pech met de botenwagen.

De tijd tikte verder, en men schatte in dat zelfs de ANWB geen soelaas zou bieden om het losgelopen wiel wat niet meer vast te zetten was kon maken. De bowa werd listig achter een benzinepomp geparkeerd, en de Morgenster, die na de H4K in Amsterdam was blijven logeren bood uitkomst om te kunnen starten. En niet onverdienstelijk wisten de mannen in 31:13 het blik binnen te halen.
In het middagblok tijd voor de Clubacht (Bouwacht) en de Dames veteranen acht, (Boordevol). De dames roeiden met een bijzonder scherp sturende Roos naar een achtste plek met 34:48 en liepen na afloop met blozende gezichten in de rondte. De Clubacht waar Sandra ook stuurde, veroverde plek 10 van de 31 deelnemers met een tijd van 29:55.
Het weer hield zich goed, eigenlijk steeds beter, en met hier en daar zon kwamen de Koolenbranders aan de start in het HVD8+ veld. Annemijn stuurde de bijzonder fraai roeiende jonge veteranen scherp langs twee tegenstanders en wist de ploeg om te toveren naar een vechteenheid in de goede zin van het woord. Zij werden met 15 sec verschil 2e in hun veld met 30:23.
Edgar en René, u kent ze nog uit het H4K verslag waarin zij blik trokken, hadden wederom de snelste tijd in het HVC8+ veld. Met 27:08 ging deze combi acht als snelste veteranenacht in de boeken. Heren chapeau, en we zijn zeer gespannen naar jullie prestaties op de Tweehead op 30 maart.
Sleuteltje10 poetste inmiddels de Lebuïnus op om als een van de laatste ploegen over de Amstel te kunnen schitteren. In het HVB4* veld haalden zij een mooie derde plek met een tijd van 33:32.
De roeiers, gesterkt door meefietsende supporters, kijken terug op een mooie wedstrijddag. De achten hebben hun jaarlijkse uitje weer gehad en kunnen even bijkomen, de roeiers gaan gesterkt door de mooie resultaten met veel animo hun volgende wedstrijd voorbereiden in de kleinere nummers, te beginnen op de Tweehead 30 maart, en de skiffhead (1e paasdag) 31 maart.