Daventriaanse blikken op de Twentse Winterwedstrijd

Zondag 3 februari, een westenwindje, wat wolken en wellicht zon bij nog geen hand vol graden op de schaal van celcius was het tijd voor de Twentse Winterwedstrijden over 4 kilometer op het Twente kanaal.

Sandra

In de 1e heat was startnummer 1 voor de ploeg Boordevol in onze trouwe Consule. Zij werden 
vierde in het Damesveld met een ruime 2:02 per 500 meter, niet slecht!! In de Tweestrijd voeren Sandra en Yvonne de rest van de dames naar huis, zij pakten overtuigend blik met een gat van meer dan 30 seconden op nummer twee (na correctie). In de mixed categorie wisten Maartje en Johan hun blik te prolongeren in een veld van acht ploegen! Plaats 2 en 3 waren ook voor Daventria. In onze C vieren de HH Alberts en de Huib de Boer voeren Der manschafft Volle kraft en een ploegje onder de werktitel Mennomix mooie tijden. Der manschafft Volle kraft (met Paul, Anja, Pleuni, Claudia en stuur Katja) trokken hierbij het blik naar zich toe. Zelfs in het 2- veld was Daventria vertegenwoordigd. Jan en Gilles voeren de Fortunato naar een derde plek.

In het middagblok trok de wind aan en werd het zonlicht verstopt achter de wolken, Laure en Annemijn in het Meisjes18 veld kon dat niet deren. Zij roeiden hun eerste wedstrijd samen of ze nooit anders gedaan hadden. Ze kwamen op de tweede plaats in een veld van 6, mooi resultaat meiden!! In het Herenveld werden Gilles en Johan 2e achter toppers van Triton die slechts 15:06 nodig hadden om de vier kilometer te overbruggen. Na correctie was er 17 seconden verschil. Voor Bas en Martin liep het verschil op tot 1:50 (na correctie), toch hebben zij ook een goeie race gevaren en weten nu waar de verbeterpunten zitten. Het Herenteam van MVK heeft met 17:27 een strakke tijd gezet! Net als andere ploegen was het ook voor hun lastig om ten volle te  profiteren van de wind mee.

Na afloop kwam de natte sneeuw en koude regen de boten afspoelen en maakte een warme kop erwtensoep deze winterwedstrijd compleet.