Daventria Jeugd wint Verenigingswisselbeker

Zaterdag 6 oktober vertrokken we in de stromende regen naar Weesp voor de jeugd en junioren wedstrijd de Weespermolen.

Onderweg zo mogelijk nog meer regen en wind. Dat zag er niet al te best uit en hoewel het weerbericht later op de dag voorzag in opklaringen was het vertrouwen daarop niet al te groot.
Aangekomen in Weesp lag de wedstrijdbaan er verlaten en troosteloos bij. De organisatie had al wel de skiffs en dubbeltweeën te water gelegd, maar eerlijk gezegd lag het er allemaal niet echt hoopgevend bij. Maar... roeien is per slot van rekening een watersport, dus dienden de eerste roeiers zich klaar te maken voor de start.

Voor ons mocht Rosa Adriaans (12 jaar) in de skiff het spits afbijten. Voor Rosa was dit tevens haar debuut en hoewel ze best nerveus was kon ze zich in een tijd van 1.29.67 prima staande houden in het veld met 11 deelnemers.


Evenlater, nadat er door diverse Daventrianen was geroeid, een nieuw debuut voor Rosa. Nu vergezeld door Nick Schaap in de mix2x. Dit werd een onverwacht succes. Met een werkelijk scherpe tijd van 01.12.75 wisten zij in hun veld volledig te verrassen en het fel begeerde blik te trekken.
Luca Rangel wist met een uiterst scherpe tijd van 01.00.80 in de skiff acht tegenstanders te verslaan en het tweede blik te vergaren.
Ook Lars Koning wist zich in een sterk veld prima staande te houden evenals Marit de Leeuw en Noor Wesseling wisten zij alle drie een prima klassering af te dwingen met sterk en technisch goed roeien.

We deden met deze resultaten in mijn beleving dus aardig mee om de verenigingsprijs en konden het middag blok met vertrouwen tegemoet zien. Net als ons humeur werd het weer ook steeds beter. Het werd zowaar geweldig weer met eveneens geweldige resultaten. Na twee bronzen plakken voor Lotte Geldermans en Laure Dijkstra in de skiff, werden Noor en Marit ook nog eerste in de dubbeltwee en kwam naast alle blikken de eindoverwinning nu toch wel dicht bij.

Na lang wachten bleek Daventria, zoals de titel van dit artikel al aangeeft, de trotse winnaar van de verenigingswisselbokaal. Met in totaal 106 deelnemers verdeeld over 9 verenigingen voorwaar een prestatie waar we trots op mogen zijn!

Marloes, Martin en Thom