Daventria 2x blik op de head

Afgelopen weekend leek heel roeiend Nederland in Amsterdam te zijn. Met ruim 500 inschrijvingen voor de Head of the river Amstel beloofde het een mooie wedstrijd te worden. Daventria was met een aantal ploegen aanwezig en wist twee blikken te behalen.

Daventria vertegenwoordigd door de Koopmansacht trok in de vroege zondagochtend in een strakke tijd het felbegeerde blik in de openingsklassieker van het seizoen.
De Damescombiacht knokte zich letterlijk een weg door het veld om ook hier Daventria trots in de uitslag naar voren te laten komen.
Het middagblok werd gevuld door de Ijsselgeuzen in de clubacht en sleuteltje10 in de clubvier. Beide ploegen hebben het zwartgeel in een mooie strijd over de Amstel geroeid.
Het slotnummer was Daventria in de Rijnlandcombi vertegenwoordigd door Edger Tiemens, zij trokken blik als snelte acht van alle categorieen. De Koolenbranders verbeterden hun pr met ruim een halve minuut en werden vierde.
Vermeldenswaardig was ook dat twee debuterende stuurvrouwen, Sandra bij de Koopmansacht en Annemijn bij de Koolenbranders zo scherp gestuurd hebben dat de Amstel in de belevenis van de roeiers een kanaal leek. Ook de toeschouwers die er bij alle nummers in ruime aantallen waren namens de roeiers DANK.
Tijden vanaf Holland acht 22`38, Rijnlandcombi 25`19, Koolenbrander 27`53, Koopmans 29`36 IJsselgeuzen 31`00 Sleuteltje10 31`43, ijsseldamescombi 33`38.

Sleuteltje10
Sleuteltje10


Dames 8