Blik bij de AA race in Alkmaar

Zondag 8 mei, vandaag werd de AA race van Akersloot naar Alkmaar geroeid. Met temperaturen van bijna 30 graden, een lekker windje en zo'n 500 roeiers was het een mooie, drukke, maar ook warme wedstrijddag.



In de eerste heat roeit Sleuteltje10 (Wicher ten Hoeve, Guus Kruitwagen, Bregt Huizenga, Arvid Versluijs en Sjoerd Boerhout) in het HV4*-veld waarin ze 4 tegenstanders treffen. Tijdens de wedstrijd weten ze 2 tegenstanders in te halen en lijken ze uit te lopen op de andere twee. Na afloop van de heat is er al snel uitsluitsel: Met een tijd van 22:46 zijn ze bijna een minuut sneller dan de nummer 2 en daarmee is het blik binnen!

De IJsselgeuzen ( Douwe Dijkstra, Henri Ariens, Hans Hoofs en invaller Theo Teunissen) krijgen nog steeds geen genoeg van het blik trekken en weten in de 2de heat in het HC4*-veld ook dit keer weer al hun tegenstanders ruim voor te blijven in een tijd van 26:31.
Ze krijgen ook nog de Akerslootbeker uitgereikt, maar waarvoor die nou precies is blijft een beetje onduidelijk voor de heren. Ze mochten hem ook niet mee naar huis nemen, maar kregen alleen een foto van de beker mee.

De uitslagen zijn te vinden op de website van de ARZV.

Blik Akerslootbeker