Baanrecord mixdubbel op de Moordregatta

Dit weekend geniet heel Nederland van het mooie nazomerweer. Ook de wedstrijden van dit weekend profiteerden van het bijna perfecte roeiweer. Daventria was dit weekend vertegenwoordigd bij de Vechtrace, Moordregatta en de Mastenbroek marathon.

De meeste Daventrianen waren zaterdag in Gramsbergen te vinden bij de Vechtrace waar acht keer gestart werd. Helaas geen blikken, maar wel enkele tweede plaatsen.
Sybren Visser en Wiebe van Dam (Amycus) moesten in het J182x-veld alleen Thyro voor dulden. Ook de heren van Sleuteltje10 (Wicher ten Hoeve, Niels den Boer, Jurjen Bos, Bregt Huizenga en Sjoerd Boerhout) kwamen slechts 9 seconde tekort voor het blik door een ploeg van Thyro die hen als enige voor wist te blijven.
Floor Maten had in de skiff een slechte start door een hoeveelheid riet die aan de boot bleef hangen en eerst verwijderd moest worden. Ondanks dit oponthoud wist ze toch met slechts 23 sec verschil op de concurrentie een tweede plek te behalen.
In de tweede heat startte Floor samen met diezelfde concurrent in het D2x-veld waar eveneens net naast het blik gegrepen werd.

In Zwolle startten Merel van de Graaff, Alexandra Cohen, Rianne Schouten, Susan Lijzenga en Marieke de Witt om 50 km te roeien bij de Mastenbroek marathon. In een samengevoegd veld met mixed en heren wisten de dames een derde plaats te behalen.

Johan Bollen en Maartje Mostard reisden naar Tilburg af voor de Moordregatta. Zij lieten het mixdubbelveld achter zich en trokken blik in een nieuw baanrecord van 26 min en 28 sec.