Recreatieroeien bij Daventria

Cluster recreatie
Mensen verbinden, samen roeien en plezier hebben.

Dit zijn de sleutelwoorden waarom de commissie recreatie toertochten organiseert, enerzijds voor beginners, anderzijds voor gevorderden, niet gericht op prestatie, maar vooral om met elkaar te genieten van onze roeisport. Derhalve biedt onze commissie een diversiteit aan activiteiten, voor ieder wat wils om met elkaar te genieten van onze mooie roeisport. Deze activiteiten organiseert de commissie recreatie alleen in de weekeinden, gelet op het feit dat veel onze deelnemers hier door de week geen gelegenheid voor hebben. Dit betekent uiteraard niet dat 'weekroeiers' niet aan onze weekend activiteiten deel mogen nemen!

Doelstelling
De commissie recreatie biedt roei-activiteiten aan in het weekend in recreatief verband voor alle leden van Daventria, gericht op zowel de beginnende als ervaren roeier.

Opzet
Onze activiteiten organiseren we enerzijds vanuit ons clubhuis in de haven, anderzijds op externe locaties. Op deze locaties kan het zijn dat we zelf boten meenemen met de botenwagen of dat we boten huren bij een andere roeivereniging. Hierbij is het uitgangspunt dat we de activiteit voor en door leden opzetten zodat mensen ook helpen met bijv. het opladen van de botenwagen.

Ieder jaar maken we een agenda met roei activiteiten voor dat jaar, welke ook op de site van Daventria.com wordt gepubliceerd. Deze activiteiten trachten we jaarlijks te variëren zodat we steeds een wisselend en interessant aanbod hebben.

Een greep uit onze activiteiten:
voor beginners:

  • Kruk & Crack Race voor nieuwe leden met aansluitend de 'nieuwe leden' borrel (in samenwerking met midweekroei commissie)
  • Beginnerstochten op bijv. de Vecht bij Zwolle of Gramsbergen

voor gevorderden:

  • Weerribben Wieden
  • Rijn IJssel Marathon
  • Proloog IJsselregatta

Bekendmaking
De geplande activiteiten worden aan het begin van het roei jaar gepubliceerd op de website van Daventria. Op het moment dat een activiteit georganiseerd gaat worden, dan kondigen we dit aan op de website van Daventria, de 'gele' Roeinieuwsmail en de Bellnote, met een verwijzing naar de site waar je je kunt inschrijven. Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een bevestiging en een mail met praktische zaken waar je om moet denken.

Inlichtingen
Mocht je vragen, tips of suggesties hebben voor leuke tochten of wil je zelf een toertocht organiseren waar je onze hulp voor nodig hebt, neem dan contact op met onze commissie middels recreatie@daventria.com

Onze vereniging draait op de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Mocht je je aangesproken voelen en het leuk vinden om bij te dragen aan het organiseren van onze recreatie activiteiten, schroom dat niet en sluit je bij onze commissie aan. Mail ons via recreatie@daventria.com