Mix8+ blikt op SpaarneLenteRace

Op een zonovergoten zondag werden we bij het Spaarne ontvangen in het monumentale verenigingsgebouw, welke volgende week niet meer in die hoedanigheid bestaat, vanwege een ingrijpende verbouwing en uitbreiding van de eerste verdieping.

Wietske en Marjolein roeiden wel heel erg dicht bij blik in een zwaar 2x-veld, maar kwamen twee seconden te kort. Marjolein bleek, als stuur in het tweede blok van die dag, haar longinhoud ook nog nodig te hebben om de ploeg waarop ze inliep tot wijken te manen, terwijl Wietske onherkenbaar werd doordat ze haar Hunzepakje nog niet aan de wilgen bleek te hebben gehangen en eveneens de stuurtouwtjes in handen hield.

Stuurvrouw Roos moest de grootste moeite doen om niet al voor de startprocedure in het voorstartgebied te belanden, helaas moest daarom een lief mekkerend SpaarneLenteLammetje het vergelden met een ‘houd je kop’ om vervolgens de Mix8+ in het open veld met 1 seconde verschil naar blik te schreeuwen : ‘trap dooooor’.  Johan roeide – traditie getrouw – gewoon – die-hard twee keer en reed en-passant de botenwagen. Naar verluidt werd de vliegende start door Dominique nogal letterlijk genomen en door beide Eri(c)kaas en Leonie nog net te volgen was.

De Mix8+ was heerlijk ontspannen, maar niet minder gefocust. Bovendien was het eigenlijk redelijk onduidelijk wie nu invaller was en wie niet. Sowieso was er een enorm betrokken achterban, die via de grote groepsapp meeleefden vanuit binnen- en buitenland. De uitslag bleef nog lang spannend en onduidelijk: zo verscheen Daventria als 1e op de website en liet deze blijdschap duidelijk horen op het balkon en verdween een paar minuten later de tijd en stond de concurrentie als 1e: gejuich van de groep naast de Mix8+ van Daventria, dit herhaalde zich nog eens twee keer. 

De uitslagen van onze club vind je op deze link:https://www.hoesnelwasik.nl/slr/uitslagen/club/DAV