Mooi feestje

Het was een prachtig feestje op de roei, op zaterdag 5 maart. Schitterend weer, veel mensen en veel om te vieren. Voor de nominatie verenigingswerker 2021 kregen Yvonne Wolf, Wicher ten Hoeve en Aart Groenewold uit handen van voorzitter Els Blaauw een fles wijn en Roos Gianotten mag zich met een bos bloemen en naamplaatje voor op de riem "de" verenigingswerker noemen, als eerbetoon voor haar creatieve schilderingen in het salon en de hal. Gefeliciteerd!

Aansluitend werd de Koolenbranderploeg door Els in het zonnetje gezet met een fles wijn, als dank voor de vierzonder die zij schonken aan Daventria. Daarna was het tijd voor 3 doopjes, onder leiding van materiaalcommissaris Robert Duzijn. Genoemde Janousek-vierzonder (voorheen Dizzepointment) werd 'Florens Radewijns' gedoopt door Gerbrand Naeff in een bevlogen meerdelige toespraak en voorgeroeid door de Floor 4 (Jan Jaap de Kroes, Peter Salverda, Hans Hulleman, Jan de Vries). Als eerste in het zgn. Refit programma was de boot door de materiaalcommissie helemaal opgeknapt en voorzien van nieuwe schoenen en slidings. Als nieuw is ie, hij kan weer jaren mee.

Een gloednieuwe Filippi skiff (F14) werd 'Soestwetering' gedoopt door Bas Boer, die daar een toepasselijke mix voor gebruikte van water uit de Soestwetering en IJsselwater; de skiff werd voorgeroeid door Menno Rakhorst. Deze skiff is aan Daventria geschonken door een gulle gever die anoniem wil blijven, maar voor wie wel een oorverdovend applaus werd aangeheven. Heel veel dank, gulle gever!

Tot slot werd in een Asterix & Obelix act een ergometer voorzien van de naam 'Bellefleur' door Dirkje Rengerink en ingeroeid door Henriët Steendijk. Alle aanwezigen werden door de barcommissie voorzien van bubbels om het feest compleet te maken. Een schitterend verenigingsmoment, met dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt. 

Nog wat technische info over de nieuwe boten:

  • De Florens Radewijns wordt als 1e klas Z-vierzonder ingeschaald, roeiersgewicht 85 kg, met specifieke stuurbevoegdheid (StRIJ4) voor de boeg; alleen een roeier met deze bevoegdheid kan de boot afschrijven! De boot staat standaard op scull, maar kan ook boordgeriggerd worden. Hij ligt op de plek van voorheen de Dizzepointment.
  • De Soestwetering wordt als 1e klas Z-skiff ingeschaald, roeiersgewicht gemiddeld 92.5 kg. Hij ligt zolang op de oude plek van de Mooie Bocht, die is doorgeschoven naar 2e klas en tijdelijk naar de mobiele Paulstelling is verhuisd. Als de visgraatstellingen voor de skiffs zijn gerealiseerd (in de loop van dit jaar) zullen de skiffs hun definitieve plek krijgen, waardoor o.a. alle backwings bij elkaar zullen liggen.