Skiffclinics 2021

De Ciecos organiseert ook dit jaar weer enkele clinics op verschillende niveaus voor alleen skiff. Vanwege de Corona maatregelen is er geen boordclinic. Heb je al langer de ambitie om je techniek te verbeteren: meld je aan!

De volgende clinics staan op de kalender. Dit onder voorbehoud dat er zich voldoende coaches aanmelden. Dat is nu medio mei nog niet het geval. De start van de skiff clinics medio juni, de dag en het tijdstip worden in onderling overleg bepaald.

Cx2 – Ax3
Heb je nog geen skiff-ervaring, maar wil je het wel graag leren schrijf je dan in voor deze cursus. Zorg ervoor dat je voor aanvang al enige ervaring opdoet in de Ruwerd en/of IJsbreker; deze C-1’s zijn geweldige boten om te ervaren hoe het is om in je eentje te varen. We vragen van je om tijd te investeren van 3x per week in de skiff waarvan minimaal 1 maal per week met je instructeur. Wij regelen de instructeur voor je en dat je boot wordt gereserveerd. Aanmelden kan via Mijn Daventria.

Ax3 – Ax2
Heb je al je Ax3 bevoegdheid en wil je deze zomer je Ax2 halen, dan kun je vanaf medio juni wekelijks instructie krijgen en in principe wordt wekelijks les gegeven; in eerste instantie tot eind juli. Eventueel verlenging is mogelijk in overleg. We gaan er wel vanuit dat je dan ook ruim tijd investeert in kilometers maken en minimaal 3 per week in een skiff zit. Dus één keer per week instructie en minimaal twee maal per week zelf oefenen. Tijdstip van les wordt in overleg door instructeur(s) en deelnemers vastgesteld. Aanmelden kan via  Mijn Daventria.

Ax2 naar beter en mogelijk Ax1
Voor tweede klas skiffeurs is er ook dit jaar de mogelijkheid om de roeitechniek te verbeteren en mogelijk op te gaan voor het eerste klas examen. De start is ook medio juni en in principe wordt wekelijks les gegeven; in eerste instantie eind juli. Eventueel verlenging is mogelijk in overleg. Bij aanvang zal eerst gekeken worden naar het huidig niveau en besproken worden wat er wel /niet verwacht mag worden. Tijdstip van les wordt in overleg door instructeur(s) en deelnemers vastgesteld. Aanmelden kan via  Mijn Daventria.

Voor alle aanmeldingen geldt dat er wordt gekeken of er een match met een instructeur gevonden kan worden. Het kan voorkomen dat we niet iedereen kunnen plaatsen omdat er geen goede match is tussen de tijdstippen waarop instructeurs/boten beschikbaar zijn.