Jeugdroeien tijdens Corona

Hoewel het roeien een tijdje op een laag pitje stond, is de jeugd weer volop aan het trainen. Ondanks alle corona-maatregelen heeft toch een grote groep nieuwe jeugdleden leren roeien en zijn er een paar activiteiten geweest zoals een cursus vallen en opstaan, ijsjes uitdelen en een estafette. Hieronder een paar stukjes geschreven door de jeugd:

IJsjes uitdelen op het water

Op Woensdag 15 juli was ik (Emilie) jarig en hadden we 's avonds roeitraining. Het was erg mooi weer en ik vertelde aan een paar coaches dat ik jarig was. Hierdoor kwam Menno op het idee om voor mijn verjaardag ijsjes te gaan halen. Toen Menno terugkwam stapte Sander en hij in het motorbootje en gooide de dozen met ijsjes naar Isa en ik die in de dubbelduizend zaten. Zo zijn we langs iedereen geroeid en hebben we de ijsjes uitgedeeld. Ik vond het een erg leuke training en wil alle coaches hier nog erg voor bedanken.

Emilie Kosterman

Wedstrijdroeien

Afgelopen maanden is het trainen op Daventria toch wel wat veranderd, vanwege het Coronavirus natuurlijk. Er zijn totaal geen ergometertrainingen meer en het proces omtrent het in en uit de boot stappen is natuurlijk veranderd. Maar toch wordt er door de jeugd en zeker de wedstrijdgroep goed doorgetraind, waaronder uiteraard roeien maar ook racefietsen, hardlopen of thuis ergometeren. En dit ondanks dat het overgrote deel van de wedstrijden dit seizoen niet doorgaan, dit vinden we allemaal natuurlijk erg jammer. We hopen echter wel later in het seizoen nog wat wedstrijden te kunnen starten, bijvoorbeeld de Cottwich Regatta en de Paul Veenemans Prijs

Diewert Mul

Estafette 

Het was een mooie, zonnige zaterdagmiddag op de roeiclub. Die middag stond er een estafette gepland voor de jeugd. Om 12:00 was iedereen wel zo'n beetje aangekomen en legde Anniek en Sander uit wat je allemaal moest doen voor de overwinning.

Eerst moest je vanaf de club naar parkeerplaats en daar de trap naar de top van de dijk. Zodra je daar was moest je weer terug naar de startplek om je bidon aan de roeiers op de ergometers te geven. Die gingen vervolgens 500 meter roeien. Zodra ze daar klaar mee waren moest de bidon richting de skiffs die al klaarlagen in het water. Het moeilijke hieraan was dat je de bidon erheen moest gooien. Gooi je hem te ver, dan kost dat erg veel tijd.

De skiffs gingen dan 250 meter over de Hank, om een boei heen en weer 250 meter terug. Terug bij het vlot mochten de roeieres in de twee-tjes vertrekken, die de bidon vervolgens weer zo snel mogelijk moesten doorgeven aan 2 andere skiffs die de estafette zouden afsluiten. 

Na de training gingen mensen ook nog even zelf roeien of gingen ze bij het strandje zwemmen. Rond 14:30 was de training echt afgelopen.

Tom Adriaanse