Coronamaatregelen voor 1 juli

Goed nieuws voor Nederland én de sport. Door afstand te houden is per 1 juli meer ruimte voor iedereen! Vanaf 1 juli mogen we weer roeien zonder de beperking van de 1.5 meter norm. Let op voor fiets- en roeiergometeren in de binnenruimte adviseren we wel 1,5 meter afstand te houden. Op de kant en in de loods blijft de 1,5 meter afstand ook van kracht. Dat maakte minister-president Mark Rutte woensdagavond 24 juni tijdens een persconferentie bekend. Een belangrijke versoepeling van de maatregelen waar we ons op hebben verheugd en waarmee het roeien in meerpersoonsboten per genoemde datum weer mogelijk is. Maar dat is wel pas voor als je op het water zit. Daar moet je eerst komen.

De versoepelingen roepen namelijk ook vragen op. De KNRB werkt aan om verduidelijking voor de Roeisport in kaart te brengen. NOC/NSF werkt aan een advies waar zij vrijdag 26 juni mee naar buiten komen, de roeibond zal naar verwachting op 29 juni een advies naar de verenigingen uitbrengen. Tot die tijd is het even afwachten, reken er wel vast op dat er nog steeds beperkingen blijven!. De 1,5 m regel geldt buiten de roeiboot en wij op Daventria hebben te maken met een niet al te groot vlot en gangen in het botenhuis die niet veel meer zijn dan 1,5 meter. Dus aangepast afschrijven zal waarschijnlijk nog blijven. Ook het hygieneprotocol zullen we nog moeten blijven volhouden. Daar komen we vast uit!
Niet eerder dan dinsdagmorgen zullen we weer het aangepaste protocol op de website plaatsen. Hoo deze in de gaten, en als we er ons goed aan kunnen houden, dan kan er vanaf 1 juli weer wat meer!