Roeien na corona maatregelen: fase 2.

Update 12-6: het schoonmaakprotocol is aangepast.

We mogen weer… skiffen en in de C1.

Vanaf maandag 11 mei worden de mogelijkheden tot sporten verruimd met in acht neming van de 1,5 meter afstand tot elkaar. Dat houdt in dat er door alle (bevoegde) leden weer in de skiff gestapt kan worden. Helaas kan er nog niet geroeid worden in grotere nummers vanwege die 1,5 meter afstand en andere maatregelen die we moeten aanhouden, maar we zijn, samen met andere roeiverenigingen, in overleg met de KNRB om na te gaan wat mogelijkheden zijn. Zodra meer bekend is, wordt dit gecommuniceerd.

Het Salon, kleedruimtes, douches en ergometerruimte blijven gesloten. Deze mogen nog niet gebruikt worden in verband met besmettingsgevaar. Daarnaast hebben we een protocol opgesteld voor het in en uit brengen en het schoonmaken van boten. Dit is bijgevoegd bij dit bericht en afgelopen vrijdagmorgen getest door een klein groepje evenals door de jeugd. Het is belangrijk dat we ons hier allemaal aan houden, daar de gemeente ons op grond van dit protocol toestemming heeft gegeven om de botenloods weer open te stellen voor de leden.

Als je verkouden bent of je niet zo lekker voelt, kom dan niet naar de Roei. De kans dat je anderen besmet is dan aanwezig. Besef ook dat je op eigen risico naar de Roei komt. Door het opgestelde protocol met z'n allen na te leven, wordt de kans op besmetting zo klein mogelijk gemaakt, maar uitsluiten kunnen we dit niet. Je zult voor jezelf moeten afwegen of het verstandig is om naar de Roei te komen om te skiffen of in de C1 te stappen.

In het kort zijn de afspraken als volgt:

  • Kom in roeikleding
  • Volg de aanwijzingen op, zoals aanwezig op de Roei en in  bijgevoegd protocol
  • De afschrijving is maximaal 1,5 uur:  daarvan kan je 75 minuten roeien en  gebruik je 15 minuten voor het schoonmaken en wegleggen van de boot
  • Kom op tijd terug naar het vlot
  • Boten mogen niet aan het vlot blijven liggen. Ze moeten direct uit het water, tenzij de boot direct wordt overgenomen
  • Neem voldoende tijd om de boot en riemen schoon te maken
  • Ga direct na het skiffen naar huis en douche thuis
  • Koffie drinken, socializen, etc is voorlopig niet mogelijk;  ook niet komen kijken

Geniet van het skiffen of roeien in de C1!
Voor de roeiers die maandag 11 mei direct in de boot stappen, er zijn mensen van het test team aanwezig op het vlot om je wegwijs te maken in het schoonmaak en roei protocol.