Roeiclinics Ciecos 2020

De Ciecos organiseert ook dit jaar weer enkele clinics op verschillende niveaus voor zowel skiff als 2-. Heb je al langer de ambitie om je techniek te verbeteren: meld je aan!

De volgende clinics staan op de kalender. Dit uiteraard onder voorbehoud van de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus. De start van de skiff en boordclinics is inmiddels verschoven naar begin mei.

Cx2 – Ax3
Heb je nog geen skiff-ervaring, maar wil je het wel graag leren dan zijn er dit jaar twee mogelijkheden. In twee weekenden (23, 24 mei en 30, 31 mei) krijg je 4 middagen les. Dezelfde cursus wordt nogmaals gegeven in de weekenden van 27, 28 juni en 4, 5 juli. Zorg ervoor dat je voor aanvang al enige ervaring opdoet in de Ruwerd en/of IJsbreker; deze C-1’s zijn geweldige boten om te ervaren hoe het is om in je eentje te varen. Het is absoluut noodzakelijk dat je alle dagen van de clinic aanwezig bent.

Voor deze clinic is het maximale deelnemers 6 per keer. Aanmelden kan via Mijn Daventria: Start 23 mei; Start 27 juni

Ax3 – Ax2
Heb je al je Ax3 bevoegdheid en wil je deze zomer je Ax2 halen, dan kun je vanaf 15 mei wekelijks instructie krijgen en in principe wordt wekelijks les gegeven; in eerste instantie tot medio juli. Eventueel verlenging is mogelijk in overleg. We gaan er wel vanuit dat je dan ook ruim tijd investeert in kilometers maken en minimaal 3 per week in een skiff zit. Dus één keer per week instructie en minimaal twee maal per week zelf oefenen. Tijdstip van les wordt in overleg door instructeur(s) en deelnemers vastgesteld.

Voor deze clinic is het maximaal aantal deelnemers 10. Aanmelden kan via Mijn Daventria

Ax2 naar beter roeien en mogelijk Ax1
Voor tweede klas skiffeurs is er ook dit jaar de mogelijkheid om de roeitechniek te verbeteren en mogelijk op te gaan voor het eerste klas examen. De start is op 12 mei en in principe wordt wekelijks les gegeven; in eerste instantie tot medio juli. Eventueel verlenging is mogelijk in overleg. Bij aanvang zal eerst gekeken worden naar het huidig niveau en besproken worden wat er wel /niet verwacht mag worden. Tijdstip van les wordt in overleg door instructeur(s) en deelnemers vastgesteld.

Voor deze clinic is het maximaal aantal deelnemers 10. Aanmelden kan via Mijn Daventria

Daarnaast hebben wij dit jaar ook de boordcursussen;

CB 2 naar AB2 / van AB2 naar AB1
Wil je dus je boordtechniek verbeteren en wellicht een hogere bevoegdheid halen, meld je dan als ploeg aan. De start is op 12 mei met intake-gesprekken.
Evenals voor de scullers geldt ook hier dat er in principe wekelijks les wordt gegeven in eerste instantie tot medio juli en dat je zelf naast de instructie-uren tijd investeert door te oefenen met andere cursisten. Bij aanvang wordt eerst gekeken naar het huidig niveau en besproken wat er wel /niet verwacht mag worden. Tijdstip van les wordt in overleg door instructeur(s) en deelnemers vastgesteld.

Voor deze clinic is het maximaal aantal ploegen 6. Aanmelden kan via Mijn Daventria

Voor alle clinics geldt dat er bij extra aanmeldingen wordt gekeken of er extra capaciteit geregeld kan worden. Ook bij aanmeldingen binnen de genoemde aantallen kan het voorkomen dat we niet iedereen kunnen plaatsen omdat er geen goede match is tussen de tijdstippen waarop instructeurs/ boten beschikbaar zijn.