Ploegcoaching

In de gele mail stond het al. Dit najaar wordt er begonnen met ploegcoaching. De ploegcoaching is toegankelijk voor alle ploegen en ook ‘tweetjes’ of skiffeurs kunnen zich aanmelden, waarbij een tweetal skiffeurs elkaar onderling begeleidt. De coaching wordt uitgevoerd door Lars samen met een aan de ploeg gekoppelde instructeur. Lars zal hiervoor eenmaal per maand op vrijdagochtend of zaterdagmiddag aanwezig zijn. Voor elke ploeg wordt ca. 30 minuten uitgetrokken.

Wil je deelnemen regel dan zelf iemand uit je ploeg voor instructie / begeleiding of vraag iemand uit het instructeursbestand van Daventria (zie Mijn Daventria). Deze persoon zal het aanspreekpunt zijn, coacht / vaart mee op de coachboot en krijgt na de training de gemaakte filmpjes met toelichting toegestuurd. Deelname is niet vrijblijvend. Van de ploegen die zich aanmelden wordt verwacht dat zij in de tussenliggende weken de gegeven aanwijzingen oefenen.

Inmiddels hebben zich de eerste ploegen al gemeld. Wie dit nog niet gedaan heeft kan zich nog tot 30 september opgeven.
Geef hierbij het volgende aan:

  1.  Wil je op vrijdagochtend of zaterdagmiddag gecoacht worden ?
  2.  Het boottype.
  3.  Het ambitieniveau van de ploeg, waarbij de keuze is uit: a. recreatief roeien; b. competitief en/of marathon roeien (zo nu en dan een wedstrijd) en c. wedstrijdroeien.
  4.  De instructeur / begeleider van de ploeg.

Coachen gebeurt vanuit de coachboot. Instructeurs (beginnend of gevorderd) meld je ook aan als je interesse hebt om samen met Lars te coachen. En heb je een vaarbewijs, misschien wil je dan wel de Rustig Rollen sturen, terwijl anderen coachen / filmen. Heel graag!

In de komende maanden zullen de ploegtrainingen plaatshebben op de volgende data. (Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en per ploeg maximaal 1x per maand.)

  • Zaterdagmiddag: 5, 19 oktober / 2 en 30 november
  • Vrijdagochtend: 4, 25 oktober / 22 november / 6 december.

Hierna gaat het coachen verder in januari.

Aanmelden als ploeg, coach of kapitein kan via ciecos@daventria.com.