Roeikamp jeugd 2019

Vrijdag 5 juli ging het jeugdkamp van start. Ditmaal niet op het thuisfront (Daventria), maar op de watersportcamping ter Heeg in Friesland. Bij het opladen van de botenwagen werd het gewicht van de wherry toch wat onderschat dus de ETA van de ‘ochtendetappe’ was misschien ietwat ambitieus. Maar goed, de wherry was een must, want die zou dienen als de zogenaamde boodschappenboot.

Eenmaal aangekomen op de camping werden na de verkenningsronde de eerste tenten opgezet. Laten we het erop houden dat het een goede samenwerkingsopdracht was. Toen de groep eenmaal compleet was en de tenten stonden, was er genoeg vrije tijd met diverse invullingen. Zo ging ik samen met Marieke en Dorien de wateren van Heeg onveilig maken. Dat wil zeggen dat elke sloot waar de boot nog enigszins kon draaien, bevaren werd. Je kan stellen dat skills als slippen flink op de proef werden gesteld. Mochten er lezers zijn van de materialencommissie, geen zorgen de boten zijn heelhuids teruggekomen.

Naast de roeiskills werden ook de voetbalskills bevorderd. Weggeschoten voetballen onder andermans campers weghalen was dan ook onvermijdelijk. Zwemmen stond ook hoog in de top 3. Zou je niet zeggen als je de temperatuur van het water hebt gevoeld.

Na deze inspannende activiteiten viel de BBQ in een diep gat. Na bijgetankt te hebben, maakten we ons op voor een potje levend stratego waarbij een groot deel van de camping speelterrein werd. Zoals de naam al zegt, is een strategie best belangrijk, maar die was bij velen van ons ver te zoeken.

Bij de receptie werd ons op het hart gedrukt het aantal decibellen te beperkten tot een minimum wanneer de avond zijn in trede deed. Het beruchte spel 30 seconds was dan ook een ontzettende uitdaging. Het aantal slaapuurtjes varieerden per persoon behoorlijk gedurende het kamp. Net als de opvattingen over het begrip ‘uitslapen’. Maar goed wie vroeg opstaat heeft meer aan zijn dag (of zoiets . . .).

De tweede dag bestond weer uit veel vrije tijd. Veel mensen kozen ervoor om een stuk te gaan roeien en er werd boodschappen gedaan met de wherry. ’s Avonds stond er weer lekker eten op het menu. Het hoogtepunt van de dag zat ‘m wat mij betreft in het avondroeien. Eerst voeren we met z’n allen naar het dorpje waar we genoten van een warme chocolademelk.  Daar kregen we veel aandacht van dronken feestvierders en zongen we mee met hun liedjes vanuit de boot. Degenen die nog graag wat langer wilden roeien kozen voor de nachttocht.
Als slag was het erg amusant de nodige backsplashes te maken. Opzetjes werden ook tot in den treuren gedaan.

De dag erop verschenen een aantal met wallen aan het ontbijt (waaronder ikzelf) en na alles opgeruimd te hebben vertrokken we moe maar voldaan weer richting Deventer. Kortom een intensief maar super geslaagd kamp.

Inez Karthaus.