Daventria jeugd combineert, traint, wint, en dat alles tegelijkertijd

Zaterdag 15 juni was een leerzame, leuke en ook succesvolle dag voor de jeugd van Daventria. Een tweetal roeiers, Alwin en Emilie, met Menno als coach trokken naar Assen om daar mee te doen met de regio-competitie. Hier wist Emilie in een combinatieploeg blik te trekken in een c4, en wist Alwin zijn eerste skiffwedstrijd gelijk te winnen. Ook voeren Alwin en Emilie nog een wedstrijd samen in een 2X, wat ook winst opleverde.

Ondertussen zaten de 'thuisblijvers' ook niet stil. Na een eerdere trainingsdag in Hengelo, kwamen junioren van naburige verenigingen nu bij ons op bezoek. Samen met jeugdroeiers van Salland, Tubantia en De Grift werd een heuse jongens-8+ op het water gelegd, waarmee al snel stevige halen werden gemaakt. Ook werd er gecombineerd in een dubbel-4, en kon een minder ervaren bezoekertje mee roeien met de jeugd-beginnerscursus.

In de tweede training van de dag werd er op los gecombineerd in verschillende opstellingen in dubbel-tweetjes. Dit leverde nog wat spannende wedstrijden op.