Trainingsdag Tubantia

Op zaterdag 13 april gingen wij (de jeugd) met een paar groepjes naar Roeivereniging Tubantia, waar een trainingsdag was georganiseerd. Samen met andere roeiverenigingen gingen we een programma volgen, dat voor ons gemaakt was. De dag was opgedeeld in twee stukken, het ochtendprogramma, waarin we vooral op techniek letten, en het middagprogramma, waarin we snel gingen roeien.

We werden samen met de jeugd van andere roeiverenigingen in een boot gezet, wat ik erg leuk vond. Vooral omdat het wat anders is dan wat je gewend bent. Ik ben bijvoorbeeld gewend om met Madelief, Inez en Dorien te roeien. Daardoor vond ik het wel moeilijk om me aan te passen aan de anderen. Ik zat namelijk in een gladde 4, met Dorien op slag, ik daarachter en achter mij zaten, in het ochtendprogramma, twee jongens van een andere vereniging, die elkaar ook niet kenden. Ik merkte wel dat Dorien en ik op elkaar ingespeeld waren en dat ik nog weleens het blad van diegene achter mij raakte, omdat hij een ander tempo had dan ik. Maar over het algemeen ging het best goed en gingen we redelijk snel, voor een eerste keer samen roeien.

Na een uitgebreide lunch, die verzorgd was door Tubantia, begon het middagprogramma. Ik zat in een meisjes gladde 4 en dit keer zat Inez op slag en ik daarachter, wat ik wel fijn vond. Het was in het begin een beetje wiebelig en het niveau verschilde wel heel veel. Zo zat er iemand op boeg die al vier jaar roeide en ik roei nog maar ongeveer een jaar. Je merkte dat wel een beetje, maar later werd dat wel minder. Ik denk dat ik er meer van geleerd heb dan tijdens een normale training, omdat ik nu focuste op het aanpassen van mijn roeihaal op die van de anderen en het gelijk gaan met de slag, zodat de hele boot het makkelijk kon volgen.
Het was een geslaagde dag en ik vond het super leuk om een keer zo’n dag mee te maken, ook met hoe alles geregeld wordt en wat je van andere kan leren.

Mila Kedde