Jeugdhead

Na een winterlang trainen in viertjes was het dan toch eindelijk zo ver, de jeugdhead. Vanuit de jeugd zijn daar een mix c4, een meiden gladde vier en een mix gladde vier heen gegaan (laatste helaas buiten mededinging).

De eerste groep vertrok al om 7:00 bij Daventria en had in Amsterdam tijd genoeg om de boot klaar te maken. Het was al stralend blauw, dus het beloofde een mooie dag te worden en al snel konden alle gele truien en thermo's uit. Bij het station Amstel werden nog even ov-fietsen gehaald zodat de coaches mee konden fietsen en aanmoedigen.

Wat later arriveerde ook de rest en konden de andere twee boten worden opgeriggerd. Dat bleek toch soms wat lastiger dan gedacht en dankzij een onhandig geparkeerde auto was het in het water leggen van de boten een uitdaging. Maar uiteindelijk was iedereen er klaar voor en kon de C4 naar de start vertrekken om daar samen met zo’n 80 andere boten te wachten tot ze mochten starten. In de C4 zaten Alwin, Emilie, Jordan, Myrthe en Luuk als stuur. Zij hebben de 2,5 km in 11:51.3 geroeid en aangezien ze de enige in hun veld waren, hadden ze blik.

Vervolgens was het de beurt aan de meiden en mix gladde vier. Dorien, Mila, Inez en Madelief werden gestuurd door Jelmer, een stuur uit Zwolle. Ze hadden vooraf afgesproken dat als ze niet laatste zouden worden dat ze taart zouden eten, want ze moesten in het M18 veld starten terwijl de meerderheid rond de 15 is. Uiteindelijk was hun tijd 10:08.3 goed genoeg voor een vierde plek van de acht, dus woensdag tijdens training was er taart!

De mix gladde vier, bestaande uit Irene, Izaak, Cezar, Diewert met Luuk als stuur, mocht helaas niet meedoen voor blik aangezien er voor een mix ploeg twee meiden in een boot moesten en ze mochten ook niet starten in het jongens veld. Zij hebben de nette tijd van 09:27.5 neergezet.

Al met al was het een hele gezellige dag, waarbij er veel is gelachen, goed geroeid en weer wat wedstrijdervaring is opgedaan. Het was een mooie afsluiting van de training in grote nummers, want het water is weer boven de tien graden dus dat nu weer roeien in skiffs en tweeën.