KiKaRoW Rondje NL

In het voorjaar/zomer van 2019 gaat KiKaRoW 1.400 kilometer roeien door Nederland, het “Rondje NL”. De start gaat plaatsvinden bij roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Vanaf daar gaat KiKa in veertien weekenden van roeivereniging naar roeivereniging. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand gaat worden door ex-kinderkankerpatiënten (KiKa-roeiers) en/of hun familie vrienden, de buddy’s. Er zal geroeid worden in “The Vin”, een zeeroeiboot, yole de mer met 1 stuurman/vrouw en 4 roeiers. Zie ook Kika Row en de poster in het salon.

Het “Rondje NL” zal ook Daventria aandoen middels 2 trajecten in het weekend van 1/2 juni 2019;

  • op zaterdag 1 juni wordt  van Arnhem naar Deventer geroeid;
  • op zondag 2 juni zal van Deventer naar Zwolle geroeid worden.

Van zaterdag op zondag zal de organisatie overnachten op onze roeivereniging.

Bijdrage Daventria

KiKaRow heeft onze roei hulp nodig en nodigt ons uit om mee te doen met deze unieke tocht. Aangezien roeien op de IJssel ervaring vraagt en er relatief “onervaren” KiKa roeiers deelnemen, zoeken wij enthousiaste Daventrianen die in de yole de mer:

  • in estafette op een deeltraject (zaterdag of zondag) mee willen roeien als boeg- en slagroeier;
  • in estafette op een deeltraject (zaterdag of zondag) willen sturen.

Dit zal in combinatie plaats vinden met roeiers / sturen van Jason, Isala, Daventria en De Zwolsche.

Daarnaast is er de mogelijkheid om met een eigen C4 van Daventria mee te roeien als een soort “regatta”. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om een wat langer traject te roeien dan alleen een deeltraject in de yole de mer van KiKa.

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan dit unieke evenement en ex-kinderkankerpatiënten een leuke en sportieve dag te bezorgen, meld je dan aan via Mijn Daventria (incl. je voorkeuren).

Tevens nodigen we iedereen uit om de yole de mer en de organisatie van KiKa op zaterdagmiddag 1 juni rond 16.30 uur feestelijk binnen te halen bij onze vereniging en onze maatschappelijke betrokkenheid te laten zien.

Tot slot, als je KiKa financieel wilt ondersteunen, op de bar vind je binnenkort een KiKa collectebus waarin je een vrijwillige bijdrage in kunt doneren.

Marathoncommissie,
Claudia, Marlijn, Maurice, Niels