Skiffclinics

De CIECOS organiseert ook dit jaar weer enkele skiffclinics op verschillende niveaus. Heb je dus al langer de ambitie om te leren skiffen of skiff je al een tijd(je) en wil je je techniek verbeteren, dan is dit je kans.

De volgende clinics staan op de kalender:

Cx2 – Ax3
Heb je nog geen skiff-ervaring, maar wil je het wel graag leren dan zijn er dit jaar twee mogelijkheden. In twee weekenden (25, 26 mei en 1, 2 juni) krijg je 4 middagen les. Dezelfde cursus wordt nogmaals gegeven in de weekenden van 29, 30 juni en 6, 7 juli. Zorg ervoor dat je voor aanvang al enige ervaring opdoet in de Ruwerd; deze C-1 is een geweldige boot om te ervaren hoe het is om in je eentje te varen. Het is absoluut noodzakelijk dat je alle dagen van de clinic aanwezig bent.

Aan het eind van de clinic beoordeelt een examinator je verrichtingen en krijg je mogelijk je Ax3 bevoegdheid.

Ax3 – Ax2
Heb je al je Ax3 bevoegdheid en wil je deze zomer je Ax2 halen, dan kun je vanaf 25 april wekelijks instructie krijgen. We gaan er wel vanuit dat je dan ook ruim tijd investeert in kilometers maken en minimaal 3 per week in een skiff zit. Dus één keer per week instructie en minimaal twee maal per week zelf oefenen. De cursus eindigt uiterlijk op 31 juli of zoveel eerder bij het behalen van je Ax2-bevoegdheid. Tijdstip van les wordt in overleg door instructeur(s) en deelnemers vastgesteld.

Bij voldoende belangstelling wordt begin augustus deze cursus nogmaals gegeven.

Ax2 naar beter roeien en mogelijk Ax1
Voor tweede klas skiffeurs is er ook dit jaar de mogelijkheid om de roeitechniek te verbeteren en mogelijk op te gaan voor het eerste klas examen. De start is op 23 april en in principe wordt wekelijks les gegeven; in eerste instantie tot medio juli. Eventueel verlenging is mogelijk in overleg. Bij aanvang zal eerst gekeken worden naar het huidig niveau en besproken worden wat er wel /niet verwacht mag worden. Tijdstip van les wordt in overleg door instructeur(s) en deelnemers vastgesteld.

Voor al deze clinics kun je je inschrijven via Mijn Daventria: