Pilot IJsselregatta nieuwe stijl

Zoals jullie in de Bellnote gelezen hebben, gaan we volgend jaar de IJsselregatta anders aanpakken. De wedstrijd wordt een tijdrace op de IJssel ten noorden van Deventer over een afstand van 5 kilometer. De wedstrijd wordt verroeid tegen de stroom in met de finish bij het Diekhuus. Om deze nieuwe opzet te testen houden we op zaterdagochtend 17 november een pilot: om 8.30 uur aanwezig, om 9.00 uur vertrek.

Inschrijven voor deze pilot
De wedstrijd en dus ook de pilot is bedoeld voor C4- en gestuurde gladde vieren. We benaderen deze pilot als een echte wedstrijd en daarom gaat de inschrijving via de wedstrijdleider. Dus: als je als ploeg mee wilt doen met de pilot van de IJsselregatta, stuur dan op 17 oktober een mail aan wedstrijd@daventria.com met daarin de ploegsamenstelling (namen roeiers+stuur) en de 1ste bootvoorkeur en de 2e bootvoorkeur. Als er meerdere ploegen dezelfde bootvoorkeur hebben, wordt er door de wedstrijdcommissie bepaald welke ploeg de boot toegewezen krijgt. Zie voor de regels die hiervoor gelden ook Wedstrijdroeien bij Daventria. Ploegen die zich na 17 oktober opgeven, hebben alleen recht op de boten die nog niet vergeven zijn.

Vrijwilligers
Om in 2019 zo goed mogelijk voorbereid te zijn, willen wij deze pilot zo echt mogelijk uitvoeren.
Dat wil zeggen, inclusief officiële start en finish, tijdsregistratie en toezicht onderweg (baancommissarissen). Hiervoor zoeken wij voor zaterdag 17 november vrijwilligers. Het gebeuren zal, inclusief nabespreken tot maximaal 12.00 uur duren. In de week voorafgaand aan de pilot vindt er een instructieavond plaats. Als je je als vrijwilliger hebt aangemeld, ontvang je hiervoor een uitnodiging. Aanmelden kan via info@ijsselregatta.nl.