Eerste keer wedstrijd roeien op de Amstel

Voor Irene (16), Djamel (19), Izaak (13) en Diewert (15) was de eerste wedstrijd op de Amstel roeien een indrukwekkende ervaring. Izaak en Diewert in de dubbeltwee, Irene met Zarah van de Alkmaarsche in de dubbeltwee en Djamel in de skiff.

Direct bij het inroeien bleek dat de Daventria roeiers gelukkig goed zijn in omkijken en botsingen voorkomen, want vier andere ploegen gebruikten hun boten om mikado te spelen en de boten over en onder elkaars boten te parkeren. Djamel bleek met weinig ervaring toch al goed te zijn in de boot door de bochten te sturen. Hierdoor heeft hij een mooie tijd gevaren en kon hij goed meedoen met zijn meer ervaren tegenstanders. Irene was erg blij dat er een roeister van een andere vereniging was gevonden om mee in de dubbeltwee te stappen. Gelukkig hebben ze van tevoren nog een keer kunnen trainen waardoor ze met nog weinig ervaring toch een goede wedstrijd konden varen. Voor Diewert en Izaak was dit de eerste wedstrijd wat het wel wat spannend maakte. Diewert: “Voor de wedstrijd was ik erg zenuwachtig maar toen we eenmaal aan het inroeien waren ging dat gelukkig weg. Het was echt prachtig, grote gebouwen, mooie bruggen, en leuke woonboten. Er is zeker ruimte voor verbetering aangezien we laatste waren ;). Ik heb het als erg leuk ervaren en kijk uit naar de volgende wedstrijd.”

Door het mooie weer was de Amstel een prachtige plek om deze wedstrijdervaring op te doen. Ook zorgt deze ervaring voor enthousiasme om met hard trainen een volgende wedstrijd weer een beetje harder te kunnen roeien.