Najaarsschoonmaak, alles weer fris!

Vanuit het Daventria Bijenvolk zijn zo’n 40 werkbijen zaterdag 18 november druk geweest om ons mooie botenhuis te ontdoen van rag, kalk, stof en smeer. Fanatiek werd hoog en laag, zichtbare en  minder zichtbare botenhuisonderdelen met schoonmaakmiddelen, borstels, doeken, sponzen, zemenlappen en vrouw/mankracht onder handen genomen als waren het de raten van een bijenkorf van een nijver en trots roeiend “bijen”volk.

Alles is weer blinkend schoon. De raamkozijnen, ramen en buitenlampen ontdaan van dode spinnen en rag zodat we ook in het donker weer goed kunnen zien waar ons botenhuis ligt en waar we lopen. De ventilatiebuizen zijn ook aan de binnenkant gereinigd zodat de lucht in het botenhuis weer frisser dan fris de ruimtes inblazen. Hier en daar vergde de laagjes kalk nogal wat geduld van het werkvolk maar kranen, douchkoppen, wasbakken, toiletten en tegels blinken weer als bijna nieuw. De kleedkamer vloeren zijn weer fris geel, ook in de hoeken en randen. De keukenbijtjes hebben flink wat stof doen opwaaien en weggepoetst, alle kastjes zijn leeggehaald gepoetst en weer netjes ingepakt. De loods vloer heeft heel wat volle “stofzakken” opgeleverd en ook de ergometerruimte is weer fris en schoon en kan rekenen op bloemenfrisse andy lucht bij het zweten op de ergometers.

We hebben ons werkkloffie nu in de was gedaan en kunnen weer een half jaar vooruit. We wensen in het voorjaar ook weer zoveel werkers uit het Daventriavolk te mogen enthousiasmeren. Want hoe meer zielen des te meer vreugd.

Met trots en enthousiasme hebben de werkbijen heel veel werk verricht en alle klusjes zijn geklaard. Iedereen daarvoor hartelijk bedankt!