Alleen voor ‘bevoegden’

Het was al aangekondigd: in overleg met de andere gebruikers van de jachthaven, gemeente, handhavers en politie is er een bord geplaatst met de bedoeling om ‘onbevoegden’ tussen acht uur ’s avonds en negen uur ’s ochtends te weren.

Bevoegd wil in dit geval zeggen dat je lid bent van één van de verenigingen in de jachthaven. Naast onze eigen vereniging zijn dat de twee watersportverenigingen en de sloeproeiers.

Praktisch gezien kunnen Daventrianen doorgaans met behulp van de gele sleutelkaart aantonen dat ze lid – en dus bevoegd – zijn. Als er tussen 20 en 9 uur personen op het parkeerterrein bij de jachthaven verkeren die daar onmiskenbaar niets te zoeken hebben en bijvoorbeeld dingen uithalen die het daglicht niet kunnen velen, kunnen we daarvan melding maken bij de politie.

Hoe effectief deze maatregel is zal in de praktijk moeten blijken. We willen – samen met de andere gebruikers van de jachthaven – over een tijdje evalueren of dit voldoende goed werkt. Daarom: bijzondere, ongeoorloofde activiteit – zeker tussen 20 en 9 uur – graag bij het bestuur melden (mailtje).