Mosterdtocht

Afgelopen zaterdag werd voor de vijfde keer de Mosterdtocht gevaren, van Doetinchem naar Doesburg over de oude IJssel. Wat begon als een samenwerking tussenR&ZV  Daventria, ZRZV Isala en WSV De Ank is uitgegroeid tot een toertocht met negentig deelnemers waar ook R&ZV Jason en ARV De Grift aan mee deden. Bijzondere deelnemer was bovendien Het Zeilend Scheehout die met vier klassieke wherries aan de tocht mee deed. Ook werd de Jaques Eyemans weer eens verenigd met de Oude Beek van De Grift, bij ons beter bekend  als "Jan Wessel".

De Oude IJssel bied heerlijk roeiwater met zeer weinig scheepvaart en een mooie omgeving om op een zondag af te roeien. De route voert onder andere langs Kasteel Keppel, wat industrie en verder vooral weiland. Bij de sluis in Doetinchem wachtte de roeiers een uitstekende mosterdsoep met een broodje. Na een ruime pauze in een stralende zon werd de terugtocht aangevangen. Foto's van de tocht staan bij het verslag van Jan Willem Bol.

Mocht je niet kunnen wachten om dit stuk ook eens te varen, op zaterdag 22 april wordt de Oude IJssel Race voor skiffs en tweeën op hetzelfde traject gehouden. Dan welliswaar zonder mosterdsoep.