Bijen en Chinezen in de Weerribben

Op de mooiste zomerdag van april trok een jeugdploeg van Daventria onlangs naar Steenwijk. Ons doel: met zijn allen een mooie toertocht varen. Daarin zijn we met vlag en wimpel geslaagd!

Tijdens de captains’ meeting werd de route doorgenomen, met nuttige aanwijzingen over bomen en bakens, waarschuwingen over Chinezen (vooral in rondvaartboten een serieus risico, werd ons verzekerd) en verwarrende instructies over bakboord aanhouden, behalve daar waar je stuurboord uit moet.

De ploeg was de jongste deelnemende ploeg en naar schatting half zo oud als de op één na jongste ploeg. Daarnaast sprong deze boot eruit door het fleurige zwartgeel-met-roze tenue – de opmerkingen over bijen waren weer niet van de lucht.

De roeiers stapten de boot in, de coaches stapten op de fiets, de zon brak nu echt door en wat volgde was een prachtige dag waarin de roeiers zichzelf prima redden en de coaches af en toe vanaf een brug, een weiland of een bankje aanmoedigende woorden riepen. Herkenningspunten werden herkend, Chinezen afgeweerd, stuurboord en bakboord aangehouden. Flexibele jeugdroeiers blijken verder een stuk soepeler om te gaan met smalle slootjes en haakse bochten dan menig volwassen ploeg.

Met dank aan ’t Diep voor de organisatie – wij doen volgend jaar graag weer mee!

Roeiers: Anniek, Rosa, Norine, Marieke, Lilian; coaches: Menno, Marjolein