Parkeerterrein van de jachthaven: binnenkort alleen voor bevoegden

Het zal menigeen al zijn opgevallen: het parkeerterrein van de jachthaven, en dus ook van de Roei, valt allengs meer ten prooi aan ‘oneigenlijk gebruik’ – dat is een diplomatieke manier om aan te geven dat er steeds meer rommel wordt achtergelaten, dat het parkeerterrein niet alleen voor parkeren wordt gebruikt maar ook allerlei transacties die het daglicht niet kunnen velen. Onze havenmeester – Max Hendriks – brengt het kernachtig onder woorden: “het gaat van kwaad tot erger”.

Reden voor overleg tussen de gebruikers van de jachthaven (ook wij dus) en de autoriteiten, de wijkmanager, de wijkagent, en handhavers. De politie wordt met enige regelmaat gebeld, maar staat in de praktijk vaak met lege handen. Daarin gaat nu hopelijk verabdering komen. Uit het overleg is als te nemen maatregel gekomen dat het parkeerterrein in zijn geheel onderwerp wordt van artikel 461. Daarmee is de toegang alleen voorbehouden aan bevoegden: leden van de verenigingen die gebruik maken van de jachthaven. Dus ook Daventria.

Onduidelijk is hoe snel de ambtelijke molens malen, maar binnenkort kan het gebeuren dat je je gele toegangspasje moet laten zien … In de praktijk verwacht de politie overigens niet dat dit onze leden vaak zal gebeuren. Hopelijk werkt ‘t.

Het bestuur.