Roei Instructie opleiding niveau RI-2

Daventria wil graag groeien in aantal leden. Het nieuwe botenhuis en de prachtige ligging trekt ook veel nieuwe leden en ‘zij-instromers’ aan. Deze mensen hebben allemaal instructie nodig. Daventria kent gelukkig veel leden die met veel plezier instructie geven. Om alle bestaande en nieuwe leden te helpen om het roeien nog beter onder de knie te krijgen, hebben we ook wel een flink aantal instructeurs nodig. Het geven van een Roei Instructeurs (RI)-2 opleiding kan ons hierbij helpen om nieuwe en bestaande instructeurs nog beter toe te rusten voor deze instructie.

Ook dit jaar organiseren we weer een RI-2 opleiding voor (beginnende) instructeurs. Deze opleiding wordt gegeven door de KNRB. Ook onze buurverenigingen Isala en De Grift nemen met totaal 4 deelnemers weer deel aan deze opleiding.

Voor wie?
De RI-2 opleiding is bedoeld voor roeiers met minimaal 2 jaar roei-ervaring. Het is mooi als je al eens wat ervaring opgedaan hebt bij het instrueren van nieuwe roeiers. Maar dat is geen vereiste! Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om andere mensen tips en instructie te geven waardoor ze beter gaan roeien.

Wanneer?
De opleiding bestaat uit 4 theorie-avonden op maandag van 19.30 – 22.30 uur en 2 praktijkdagen op zaterdagmiddag. De opleiding vindt plaats op Daventria. Op de maandagavonden wordt de theorie aan de hand van ergometeroefeningen en filmpjes heel praktisch toegelicht. Op de zaterdagmiddagen ga je onder begeleiding van Lars Hoeksel (onze  professionele roeicoach) aan de slag met de praktijkopdrachten. Als je alle (praktijk)opdrachten naar behoren hebt uitgevoerd, dan krijg je een erkend certificaat. De opleidingsdagen zijn:

  • ma 20 maart 2017: theorie
  • ma 3 april 2017: theorie
  • za 15 april 2017: praktijkzaterdag
  • ma 24 april2017: theorie
  • za 13 mei 2017: praktijkzaterdag
  • ma 22 mei 2017: theorie

Kosten?
De opleidingskosten (ca € 175,00) neemt Daventria voor rekening. Maar, dat betekent wel dat we van je vragen om je de komende twee jaar beschikbaar te stellen en je kennis en knowhow te delen met andere Daventrianen. Door bijvoorbeeld nieuwe leden instructie te geven in de beginnerscursus of de Vervolg Cursus en/of een ploeg te coachen naar een hoger (roei)niveau.

Opgave?
We hebben plek voor totaal maximaal 12 deelnemers. Binnenkort komt er een aankondiging van deze RI-2 opleiding op de website. Wil je deelnemen, schrijf je dan in via Mijn Daventria. Geef je vóór 20 februari 2017 op als je mee wilt doen. Want vol = vol.


Heb je nog vragen of wil je nog informatie?
Neem dan contact op met Manga Schrijver van de commissie Opleiding en Coaching. Dit kan via email ciecos@daventria.com.