Najaarsvergadering 2016: nieuwe accenten met nieuwe bestuursleden

De zeer goed bezochte ledenvergadering van 25 november 2016 bouwt voort op bestaande fundamenten van het Roeiplan, de Basisvloot 450 en het stramien van de Begroting én brengt belangrijke nieuwe accenten aan. Drie nieuwe bestuursleden treden aan.

Roeiplan: professionalisering én focusprojecten
Ans Kortstee en Manga Schrijver lichten toe hoe een vervolg wordt gegeven aan het Roeiplan uit 2015. Het zwarte gat na de Beginnerscursus is met succes gedicht, verdere kwaliteitsverhoging staat op het programma met duidelijke speerpunten. De ledenvergadering stemt in met het voorstel om de proef met professionele begeleiding in 2017 uit te bouwen – liefst met meetbare doelen.

Mint Arends legt uit dat het vrijblijvende karakter van Roeien op Leeftijd onvoldoende werkt. Voor leden vanaf 75 jaar is voortaan een IJsselvaardigheidsproef verplicht om bevoegd te roeien op de IJssel of met zware tochten mee te gaan.  De vergadering stemt in en geeft als volgende stap in overweging om de leeftijd in de toekomst verder te verlagen en aandacht te geven aan sturen .  

Begroting en tarieven 2017
Penningmeester Ton Wellenberg presenteert een sluitende begroting – die in grote lijnen de begroting van 2016 volgt. Nieuw ingepast zijn de uitgaven voor een externe coach.  De grootste uitgaven zijn de afschrijving op het botenhuis en de aanschaf van nieuwe boten. In 2017 verhoogt de KNRB de verplichte afdracht per lid fors. Voor seniorleden wordt dit bedrag geheel doorberekend in de contributie 2017.  De overige tarieven gaan bescheiden omhoog met de lage inflatie.

Drie nieuwe boten, of worden het er vier?
Martijn van Nieuwenhuijze legt uit hoe het plan voor de Basisvloot 450 een stabiele basis biedt voor de voorstellen voor botenaanschaf in 2017. De vergadering legt wel een forse uitdaging bij hem neer: naast de nieuwe C4 en een 1e klas zware 2x/2- is er grote behoefte aan goede oefenskiffs. De uitdaging is om binnen het beschikbare budget niet één, maar twee 3e klas lichte skiffs te kopen.

Bestuurswissel
Nieuw in het bestuur benoemd zijn Rob Bilderbeek (voorzitter), Renate Klein Haneveld (secretaris) en Jan Pieter van Haaps (penningmeester). Yvonne Wolf ruilt haar rol van secretaris in voor commissaris roeien en Martijn van Nieuwenhuijze blijft op zijn post van materiaalcommissaris.

De vergadering bedankt met mooie woorden, bloemen en veel applaus scheidende bestuursleden Gerbrand Naeff (voorzitter), Ton Wellenberg (penningmeester) en Ans Kortstee (roeicommissaris).