Sûkerbôletocht 2016

Datum: 
zaterdag, 27 augustus, 2016
Tijd: 
6:00 - 23:59
Lokatie: 
Heereveen
Soort activiteit: 
Toertocht


Op 27 + 28 augustus 2016 wordt de jaarlijkse Sûkerbôletocht gehouden. Een gecombineerde prestatietocht van 105 km voor roeiers en fietsers van diverse roeiverenigingen langs de Friese Roeiverenigingen.

De start is op zaterdagochtend bij RV Aengwirden in Heerenveen en via de Terkapler Poelen roeien we naar Sneek. Na de lunch bij RV De Geeuw, roeien we via de Zwette, of via de Franekervaart naar RV Epsilon in Leeuwarden. De roeiers/fietsers worden hier onthaald op 'Kaffee und Kuchen'. Vanaf Epsilon roeien we door naar RV Wetterwille. Hier staat het buffet klaar en is er in de avond 'dansen aan het water'. De zondagochtend vertrekken we rond 8.30 uur vanaf het vlot van Wetterwille via 'De Alde Feanen' naar Nijbeets. Hier lunchen we in het openluchtmuseum It Damshûs en aansluitend om 16.00 uur staat de borrel koud bij RV Aengwirden.

De kosten bedragen € 45,- p.p. incl. koffie, lunch, Kaffee und Kuchen, buffet op zaterdag, lunch en borrel op zondag. Inschrijfgeld per boot € 10,-. Zaterdagnacht kan er gekampeerd worden in de buurt van de boten. Er zijn fietsroutes, routekaarten en wisselplaatsen voorhanden.

Meld je aan vóór 10 augustus via Mijn Daventria. Wees er op tijd bij want het aantal deelnemende boten is beperkt.

Bob Maks
Maurice van den Broek