Belevenissen PvP2015, Dudok goed in improviseren

Welgeteld 5 Daventrianen gingen richting Dudok in Breda om deel te nemen aan PvP2015. Johan had z’n titel te verdedigen. De ‘PvP trial bij Daventria’ heeft het 1 en ander aangewakkerd waardoor ook Daventrianen Martijn, Martin, Hans en Marjolein zich hadden aangemeld. Ze gingen vol goede moed en enige zenuwen naar Dudok.

De eerste horde was al te nemen om op het defensie terrein in Rijen te komen, opdat de lijsten ontbraken bij de bewaking.  Het wielrenparcours is niet op Google maps weergegeven en was tijdens de briefing eveneens niet weergegeven. De atleten moesten het doen met het feit dat het  1 ronde met de klok mee, ehh, oh nee, tegen de klok in was, op de doorgaande weg. Bochten niet afsnijden in verband met overig wegverkeer en natte gladde wegmarkering. Neem de tijd om het parcours te verkennen en men steekt een landingsbaan over.  De legertruck gaf duidelijk aan waar de start was, maar verwarring al om welke richting de start was en wat te doen bij een rotonde. Links, rechts, rechtdoor ...  met enige aanpassingen en extra afzettingen, stonden gaandeweg alle atleten te trappelen bij de start en was de organisatie ook klaar om de atleten 1 voor 1 weg te starten vanuit een staande start. Imponerende renfietsen met dito helmen tot oldtimers kwamen voorbij. Nog geen kwartier later zoefden de eersten al over de finish, terwijl de dames nog moesten starten. En ja, de beveiliging werkt wel goed als je als deelnemer met een lekke band denkt dwars over de landingsbaan de kortste route naar de start terug te nemen. Een enkeling kwam de bocht uit en was verrast dat daar de finish al was. Laten we het houden op krachten besparen voor de overige disciplines.

Na douche, koffie en thee in de sporthal, kon de delegatie vertrekken naar de schaatsbaan in Breda voor het schaatsonderdeel en een enkeling  alweer naar huis om zich op te maken voor hardlopen en roeien op zondag. Eenmaal in Breda, eerst lekker warm en droog in de kantine van badmintonvereniging vertoeven tot de briefing zou zijn. De eerste uitslagen van het onderdeel wielrennen waren bekend en gaf direct veel gesprekstof, immers Martijn had wel een hele bijzondere tijd, maar dat is gelukkig gecorrigeerd.  Langzaamaan begaf iedereen zich tot de ijsbaan. De ijsbaan in Breda wist mooi ijs te maken, waar de binnenbaan voor PvP 2015 werd afgezet. In 3 blokken werd er gestart, waarbij de 2 daventrianen in blok 2 en 3 zaten. Slechts 11 rondjes knallend over het ijs was het doel. Mylaps vond het leuk om de transponders van zowel de inrijdende atleten als wedstrijd rijdende atleten te registreren, alom erg veel data werd er verzameld. Moe maar voldaan na een lange eerste dag ging iedereen z’n eigen weg om weer op krachten te komen.

Op zondag was het bijtijds verzamelen op het KNMA terrein  om met pendelbussen naar het Mastbos te gaan voor het onderdeel hardlopen. Uiteindelijk werden het verschillende voertuigen, maar met enige vertraging was men toch bijtijds op locatie. Eveneens 1 grote ronde van 5 km moest er gelopen worden over een verhard zandpad, vrij gemaakt van takken voor hoelang het duurde. Wat een wind en onstuiming weer!

Ondertussen hadden Johan en Karin de boten afgedropt in Breda en waren zij doorgereden naar Roosendaal voor een roeiwedstrijd.  Rondom de middag waren Johan en Karin alweer van de partij in Breda, hun wedstrijd was immers afgelast vanwege de harde wind. In het kasteel op KNMA terrein kwamen de hardlopers en supporters samen en was het wachten op de volgende briefing. De wind leek al iets af te zwakken, maar ja, zou het afdoende zijn om het roeien gewoon door te laten gaan? Een bijzonder gezicht, allerlei opgeriggerde boten met singel en al met spanbanden vastgemaakt aan bomen en tanks of met zware takken klemgezet. Tijdens de briefing bleek dat het vlot iets later zou opengaan, zodat de roeiers minder lang op het water verbleven, maar alles gewoon doorgang zou kennen. Helaas waren voordat de roeiers het water op gingen de hardloop tijden nog niet bekend, dus onbekend of er iets goedgemaakt moest worden. Maar ja, met deze omstandigheden zou het alleen overleven betreffen en viel er weinig goed te maken. Ondertussen bleek er op het vlot in Deventer het ‘roeiverbod’ bord op het vlot te staan, maar in Breda vond de KNRB het acceptabel roeiweer. Enkele skiffeurs werden vanaf het vlot al meegenomen door de wind en de te nemen bocht om het parcours op te draaien was wederom een grote te nemen horde. Wegkomen van lagerwal is een grootse uitdaging, maar gelukt.  Gelukkig geen frisse duik genomen en was de regenbui wel zo verfrissend. Er bleek slechts 1 skiffeur bij de voorstart omgegaan te zijn, de overigen zijn normaal gestart waarbij de 2- achter skiffeurs startten. Vanaf 2 bruggen werd er aangemoedigd en bij de 3e brug was de finish.  Yeaaahh, het zit erop. Nog een stuk terugroeien en zo snel mogelijk van het water af, waarbij het aanleggen met weinig medewerkers op het vlot met daarbij zo’n stevige wind nogmaals een uitdaging werd.  Een warme douche was welverdiend, alle nummers en transponders inleveren en in het kasteel maar wachten op de uitslagen.

Hardlooptijden waren ondertussen bekend. Het toppunt is wel dat atleten met rugnummer 20 en 21 ook in de uitslagen na 3 disciplines op positie 20 en 21 stonden en ze samen in een 2- aan het roeien hebben deelgenomen. Hans hoe krijg je het voor elkaar. Johan baalde dat z’n score van 109 bij het hardlopen van vorig jaar niet geëvenaard was, want het gaat immers om de punten. Rond 17:45u werd iedereen bijeen geroepen en was er eerst een gepaste toespraak met een verwijzing naar hetgeen in Parijs is gebeurd. De uitslagen, Johan heeft in het algehele HV veld z’n meerdere moeten erkennen in Erik Dietrich (Euros), maar was wel eerste in HVB veld. Vol verbazing, maar super trots bleek Marjolein eerste te zijn geworden in het DV veld. Met hardlopen heeft ze afdoende goed weten te maken om de achterstand bij het roeien op een winnares van de skiff head te compenseren. Er viel heel wat te beleven dit jaar bij Dudok en Daventria heeft zich al goed laten zien dit weekend bij de PvP in Breda!  

De uitslagen zijn te vinden op:

http://2015.paulveenemansprijs.nl/uitslagen/