Weespermolenwedstrijd: jeugd maakt er een mooie dag van

Het was een sportief dagje, zaterdag 10 oktober in Weesp. Veel jeugd uit alle windstreken maakten de jeugdwedstrijd op de Vecht tot een gezellige boel. En er werd goed geroeid, ook door Daventria. Geen blikken, maar dat komt natuurlijk nog. Het seizoen is immers nog maar net begonnen. Zie www.rvweesp.nl voor de uitslagen.De beginnende roeiers Tycho, Grégor en Eelco hebben laten zien dat ze zonder veel ervaring al behoorlijk hard kunnen gaan. Tycho wist na een flitsende start de tegenstander als een ervaren roeier mooi achter zich te houden. Grégor heeft met slechts enkele skifftrainingen een mooie wedstrijd gevaren waarin hij zijn tegenstander lang voor wist te blijven. Eelco ging door een verkeerde beweging helaas om net na de start. Gelukkig nog een kans in de 2.

In de 2 hebben Eelco en Grégor een erg mooie tijd gevaren en waren ze zelfs 4e van de 13 in het jongens 14 veld. Bram had een zeer goede 7e plek van de 22 roeiers in het sterke jongens 16 veld. Een beetje werken aan de uitpik en het kan nog sneller. Luca was dicht bij een blik (op 2 seconden) met een gedeelde 4e  plek van de 20 roeiers in het jongens 14 veld.
Luca en Bram hebben laten zien dat ze de 1000 m goed aankunnen, zag er snel uit en ook mooi gecontroleerde techniek.

Kortom, veel mooie wedstrijden gezien en gelukkig is er ook nog genoeg om voor te trainen. En de broodjes kroket en de taarten waren niet te versmaden!

Groeten Menno