Jeugd sluit seizoen 2014-2015 af

Op een tropische zaterdag –zo’n 35 graden- begin juli hebben we het jeugdseizoen afgesloten met een leuke middag op en in het water.

Eerst een rondje in de Consule, voor het eerst in een boord acht. Wel even wennen met één riem. Met Jonathan op slag, twee coaches op 7 en boeg en daartussen wat jonge dames en heren ging het eigenlijk verrassend goed voor dit debuut. Aan boord ook Lara en Reneé die in april dit jaar zijn begonnen. Niet iedereen past in de acht en gaat met Menno mee in de Rustig Rollen, beetje afkijken hoe het moet. Eerst gaan we uitlengen, tubben slaan we gewoon over zo goed gaat het, en bij het strandje gelijk een startje voor het zwemvolk. Nog even terug het rondje afmaken, wat opzetjes en stopjes doen, en gauw de boot aanleggen want het was gewoon te warm om te bewegen. Als de boot weer netjes is opgeborgen springen we direct in het water, dat koelt lekker af. Een paar waterijsjes per persoon koelen het binnenwerk nog verder af en niet veel later is de Daventria jeugd weer helemaal chill cq cool. Een relaxte afsluiting van een druk seizoen. Nu eerst vakantie vieren, eind augustus pakken we de lessen weer op.

We kijken terug op een geweldig leuk seizoen met veel aandacht voor onze roeiende jeugd. De trainingen op zaterdag en woensdag hebben we aangevuld met extra trainingen op maandagavond in het wedstrijdseizoen, maar er wordt meer gedaan dan alleen trainen Met onder andere een trainingskamp in Tilburg (NJTK), een trainingsdag op de Amstel, regiowedstrijden in Leeuwarden en Assen, wedstrijden bij ons in De Hank en Pinksterkamp in Ossenzijl. Daarnaast zijn we naar enkele landelijke wedstrijden zoals de Jeugdhead, Cottwich, ARB, Westelijke en NSRF geweest en is er gestuurd op Nov4en, Heineken en Head. Niet vergeten de leuke dingen zoals vallen en omslaan in het zwembad, naar de bowling en een filmavondje, roeien met ouders, plus nog wat bijzaken zoals helpen riemen dragen bij de IJsselregatta, en publiek meenemen in de boot bij de watersportdag. Enkele verslagen hiervan kun je hier en in de Bellnote nalezen.

Zonder jeugd, ouders, bestuur, leden en andere hulp te vergeten, veel dank aan de jeugdcoaches Jacomine, Marjolein, Jan-Jaap, Menno, Gilles die dit seizoen weer tot een groot succes hebben gemaakt.

Medio september beginnen we met een najaars-beginnerscursus voor jeugd, wil je meer weten kijk dan hier.