Verslag MWR-tocht Utrecht donderdag 26 maart

We hadden een handjevol aanmeldingen en ook de weersvoorspelling was niet om naar huis te schrijven. Zullen we het door laten gaan of niet? Na veel overleg en nog even het weer bekijken op het acht-uur-journaal hakken we de knoop door. We gaan!



Gewapend met regenkleding vertrekken we vanaf de Rembrandtkade en arriveren we om 10.00 uur bij Viking waar we hartelijk ontvangen worden met zelfgebakken lekkernijen bij de koffie/thee. We varen in wherry’s vanaf Viking over de Vaartsche Rijn richting de stad waar we stuurboord aanhouden richting de Kromme Rijn. Een kronkelende rivier, licht stromend door een prachtig natuurgebied. Langs het stadion van FC Utrecht, Nieuw Amelisweerd, Oud Amelisweerd tot het theehuis Rhijnauwen in Bunnik waar we uitgebreid lunchten. Tot dan was het nog droog maar de terugweg voorspelde niet veel goeds, regen en wind! Gelukkig roeiden we beschut en viel de regen uiteindelijk wel mee maar de regenkleding kwam goed van pas. We hielden de moed er in maar een “rondje stad” kwam er helaas niet meer van, op naar de warme douche en een kopje warme thee!

Nog even nakletsen en de Vikingdames worden uitgenodigd om in Deventer te komen roeien en dan duimen voor droog en zonnig weer! Het was een heel gezellige dag, op naar meer MWR-tochten. Kijk naar het programma en geef je op! Het is bijzonder leuk om in een andere omgeving te roeien!