ALV 20 maart 2015

Bijna zestig leden waren op 20 maart 2015 bij de voorjaars ALV. De ALV ging over verenigingsprijzen, het (financieel) jaarverslag over 2014 en het roeiplan ‘Ruimte voor de Haal‘ voor de komende jaren.

De ALV stond stil bij het overlijden van ons lid Hans Hofmeijer op 84 jarige leeftijd op 7 februari jl.

Verenigingsprijzen
De ALV feliciteerde de leden, die voor hun verdienste dit jaar een verenigingsprijs ontvingen:

  • Aanmoedigingsprijs jeugd(wedstrijd) roeien: Lilian van Oosterhout en Marit de Leeuw
  • Ankersmitprijs voor het jeugdcoachen: Martin Schaap
  • Tempelmanpet voor het sturen: Renate Klein Haneveld
  • Coachprijs: Tjalling Koopmans
  • Wisselkroes voor materiaalonderhoud: Gilles Boerlage
  • Aart Oosthoek ontving (bij afwezigheid) de Brokkenboei

(Financieel) Jaarverslag
2014 was een intensief verenigingsjaar met veel actieve leden. 75% van de leden heeft zich ingezet voor het botenhuis:  uitruimen, verbouwen, inruimen en ook de financiering van het botenhuis. Het aantal leden is in 2014 gelijk gebleven, ondanks de verbouwing.

Financieel heeft de vereniging goed gedraaid. De verbouwing is binnen het geplande budget uitgevoerd, de najaars ALV van 2014 heeft kunnen besluiten om in 2015 weer vier nieuwe boten aan te schaffen. De Kascommissie geeft de penningmeester complimenten voor dit bijzondere resultaat.

De clusters MidWeekRoeien en FiftyFit zijn op hun eigen initiatief  eind van het jaar samen gegaan in de commissie MWR. Enkele leden  gaven op de ALV aan dat zij hierdoor verrast zijn en dat zij graag meer duidelijkheid ontvangen hoe een en ander voortaan voor hun groep wordt georganiseerd. Het bestuur heeft toegezegd hier aandacht aan te besteden.

Roeiplan: Ruimte voor de Haal
In 2014 zijn de randvoorwaarden gecreëerd om meer mensen met plezier en meer vaardigheden te laten roeien: het roeiwater is uitgebreid naar 1700 meter stroomvrij water en het botenhuis is klaar gemaakt voor groei van het ledenaantal.

In 2015 willen we meer aandacht geven aan het roeiplezier en het verbeteren van de roeitechniek. Op basis van een discussie met commissies en een aantal leden presenteert de commissaris roeien een aantal speerpunten: beginners langer begeleiden, aandacht voor ploegvorming en doorgroei, aandacht voor verantwoord roeien op latere leeftijd en meer ondersteuning voor opleiders en coaches. De vergadering herkent deze punten en vindt het belangrijk dat de vereniging deze gaat uitwerken. Voor het speerpunt ‘verantwoord roeien’ is Mint Arends bereid gevonden om een tijdelijke werkgroep  te trekken.

Bestuurswisseling
Jan Veldman is vier jaar commissaris materiaal geweest en heeft te kennen gegeven te willen stoppen. De vergadering dankt Jan voor zijn inspanningen en benoemt Martijn van Nieuwenhuijze tot nieuwe commissaris materiaal.