Twee nieuwe boten voor R & ZV Daventria

Onder luid applaus van de ruim 50 aanwezigen zijn op zondag 11 april 2010 twee boten gedoopt. Een nieuwe skiff voor de lichtere roeiers en een wedstrijd C4.



De skiff, bestemd voor roeiers tot 70 kg, is gedoopt door Hendrik Jan Peters. Peters is al 50 jaar lid van de vereniging. Hij nodigde Rob Lezer uit, ook al zo'n respectabel aantal jaren trouw aan de vereniging, om samen met hem de skiff te dopen en de naam te onthullen: Surplace. De naam verwijst naar het watergebied waar de skiff, die ongeveer 18 kg weegt en een lengte heeft van 7,90 meter, voornamelijk gebruikt zal worden: in de haven. De Surplace is voorgeroeid door Maud Overbeek.

Doop


Leen Bouman heeft de nieuwe C4 gedoopt. Traditiegetrouw worden deze boten vernoemd naar een voorzitter. De naam van de boot H.H. Alberts, verwijst naar de voorzitter die de Roeivereniging door de moeilijke periode 1936-1946 heeft geloodst. Het gewicht van de boot bedraagt 75 kg. Met toebehoren, zoals de riemen, zo'n 85 kg. Met vijf volwassenen aan boord draagt de boot nog eens zo'n 400 kg. Deze 2e klasseboot is voorgeroeid door Aart Oosthoek, Hans Hoofs, Hans Hulleman, Geert Jan de Vries en Dee Zeeuw van der Laan.

Doop
 

Klik hier voor meer foto's van de doop.